פאי תפוחים קלאסי, פשוט אבל טעים. אחד הקינוחים שתמיד קוצר מחמאות, מרענן בקיץ לצד כדור גלידת ווניל או עם מעט קצפת.
את הרשת יוצרים בעזרת מטריצה מוכנה וכך קל ליצור טארט מדוייק ויפה, למי שאין ניתן לחתוך רצועות ולסדר שתי ערב
תבנית פאי קוטר 24 ס"מ
לבצק
300 גרם קמח (2 כוס+כף)
200 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
80 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+כף)
80 גרם אבקת שקדים (כוס פחות כף)
1 ביצה
למלית
4 תפוחים חתוכים לקוביות
1 כף מיץ לימון
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 כף קמח
30 גרם חמאה / מרגרינה
1/2 כוס פירורי פטיבר
אופן ההכנה:
בצק פריך
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ20 הדקות
- קורצים עיגול בקוטר 24 חותכים רצועה בגובה 3 ס"מ ומניחים על דופן הרינג, מהדקים את הרצועה לתחתית שקרצנו כך שמתקבלת קלתית שלמה
- מכסים בנייר אפיה וממלאים בקטניות כמשקולת אופים 15 דקות בחום של 160 מעלות
- מקמחים את המטריצה (שבלונה ליצירת רשת) ומרדדים עליה את הבצק.
- מכניסים להקפאה ל15 דקות את הרשת עם הבצק.
מלית תפוחים
- מפזרים את פירורי הפטיבר על הבצק
- מערבבים את התפוחים עם הסוכר, הלימון והקמח ויוצקים על הקלתית
- מפזרים קוביות חמאה
- מוציאים את המטריצה מהמקפיא והופכים על הפאי. מהדקים את שולי הרשת לשולי הקלתית. ומסירים את עודפי הבצק
- אם אין מטריצה מרדדים את הבצק וחותכים רצועות
- מסדרים שתי וערב ע"ג מלית התפוחים.
- מורחים בביצה טרופה ואופים 45 דק'
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר
- מגישים לצד כדור גלידת וניל.
צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5j46sk7
למי שאין את הרשת-שבלונה הזו, אז מדלגים גם על הקפאת הבצק?
יותר נח לחתוך שתי וערב כשהבצק קפוא. ממליצה להקפיא
חזרתי לעדכן…..
יצא ממש אבל ממש פצצה!!!!!
דילגתי על שלב ההקפאה…… ויצא שלמות! תודה מלכי! חולה על המתכונים שלך
האםניתן להכין מראש ולהקפיא.
אני פחות אוהבת להפ]יא תפוחים ככה, ללא חומר מקריש
שלום,
האם אפשר בלי קמח שקדים?
את יכולה להכין פריך רגיל 300 גרם קמח, 200 גרם חמאה/מרגרינה 100 גרם סוכר וביצה.
אני יותר אוהבת פריך עם אבקת שקדים כי הוא הרבה יותר מעודן
מתכון מושלם, חיפשתי לראש השנה מתכון לפשטידת תפוחים וידעתי שפה אני אמצא מתכון ששווה את ההכנה וכמובן שלא התחרטתי ובטוחה שאכין שוב, היה טעים ויפה, פשוט שלמות
היי מלכי
תודה על המתכונים שתמיד שיוצאים מוצלחים
מה ניתן לשים במקום הפתיבר ?
פרורי לחם לא מתובלים
היי, כמה זמן מחזיק בקירור?
כשבטע