מנה מצויינת לארוחת ערב במוצאי שבת או ביום ראשון , שאריות החלה מועשרות בשמנת ושוקולד והופכות למנה חדשה.
10 תבניות אישיות / אינגליש קייק
חומרים:
170 גרם (4 כוסות) קוביות חלה כולל הקרום
¼1 כוסות שוקולד צ'יפס
½ כוס אגוזי מלך שבורים
½1 כוסות שמנת מתוקה
½ כוס חלב
5 כפות קקאו
4 ביצים שלמות
1 חלמון
½ כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים קוביות לחם עם ½ כוס שוקולד צ'יפס ועם האגוזים.
- מערבבים בסיר 3/4 כוס שמנת מתוקה, ¼ כוס חלב וקקאו להתמזגות.
- מוסיפים את יתרת השוקולד צ'יפס ומבשלים על אש נמוכה עד המסה מלאה של השוקולד וקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים בקערה נפרדת את יתרת החלב והשמנת, ביצים, חלמון וסוכר.
- טורפים פנימה את תערובת השוקולד.
- יוצקים על הלחם ונותנים לטעמי הפודינג להיספג בלחם כשעה.
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- יוצקים אל התבניות המשומנות (ניתן למזוג לתבנית אינגליש קייק ולפרוס לאחר האפייה).
- אופים כ 30 דקות עד להתייצבות מרכז הפודינג.
- מגישים עם תלולית קצפת.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yajuxqzg
מה ברכתו?
אני קונדיטורית. תשאלי רב שאת סומכת עליו. מניחה שיש הרבה מנהגים. אין לי סמכות לענות