הרבה פעמים במוצאי שבת אני נשארת עם חצי חלה שלא נאכלה, חלה ביתית וטעימה אבל כבר לא תאכל. יש כמה אופציות לניצול השארית, פרורי לחם, חלה מטוגנת, ועוד אבל ללא ספק ארוחת ערב של פודינג לחם עם קרמל הוא אחד הפתרונות הטעימים. מי שלא אוהב בננות יכול לוותר
תבנית 30X20
חומרים:
4 כוסות קוביות חלה כולל הקרום (כ 170 גר')
2 בננות פרוסות
½1 כוסות שמנת מתוקה
½ כוס חלב
4 ביצים שלמות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סירופ מייפל
לרוטב קרמל
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
150 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- משמנים את התבנית בחמאה
- מערבבים קוביות לחם עם הבננות.
- מערבבים בקערה את שאר החומרים .
- יוצקים על הלחם ומשהים במקרר כשעה על מנת שטעמי הפודינג ייספגו בחלה.
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- יוצקים אל התבנית המשומנת אופים כ כ25 דקות עד להתייצבות מרכז הפודינג
- מכינים טופי קרמל – שמים את הסוכר בסיר ומחממים עד שהסוכר נמס ומקבל צבע חום בהיר. אין צורך לערבב אפשר לנער את הסיר מידי פעם
- במקביל מרתיחים את השמנת
- יוצקים את השמנת הרותחת בזרם דק ובזהירות על הקרמל ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק וסמיך
- יוצקים על הפודינג ומגישים
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y78koed5
מעניין לנסות את המתכון
רק צריך לשים לב –
מבחינה הלכתית, חלה שהיתה על שולחן בשרי זה בעייתי להכין אותה עם חלבי (במקרה הזה שמנת מתוקה).
אפשר להכין את המתכון עם שאריות חלה שלא עלו על שולחן בשרי.
תודה על כל המתכונים!
תודה רבה
כל אחד יעשה הלכתית מה שנהוג אצלו.
אני לא נכנסת להלכות בכלל
זה בלוג מתכונים 🙂