מה דעתכם על פוקאצ'ה טריה? למרות כל המתוקים שאני עושה, לחמים טובים ובצקים, תמיד מועדפים אצלי. לפוקאצ'ה ניתן להוסיף איזו תוספת שתרצו. הילדים שלי אוהבים רק שמן זית ומלח גס, ואני אוהבת דווקא את השילוב של גבינת העיזים עם השזיפים. הכול אפשרי וניתן לגיוון. העיקר שיהיה בתיאבון…
5 מנות
חומרים:
600 גרם קמח
11 גרם (כף) שמרים יבשים
360 מ"ל מים
25 גרם (כף וחצי) סוכר
25 מ"ל שמן זית
12 גרם (כף) מלח
תוספות:
מלח גס
שמן זית
עגבניות שרי
גבינת עיזים
שזיפים
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח ושמרים יבשים
- מוסיפים סוכר ומים
- לשים במיקסר עם וו לישה
- מוזגים את השמן באטיות עד להטמעה
- לשים כ5 דקות
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות
- מתפיחים כשעה, כל 20 דקות מקפלים את הבצק
- למנות אישיות חותכים 150 גרם מהבצק, אפשר לחלק את הבצק ל2 פוקאצ'ות משפחתיות.
- מותחים את הבצק לפוקאצ'ה דקה ומאורכת
- מתפיחים כ30 דקות
- מסדרים תוספת לפי הטעם. אני שמתי באחת עגבניות שרי ובשניה פרוסות גבינת עיזים ושזיפים
- מפזרים שמן זית ומלח גס
- אופים על אבן שמוט או תבנית הפוכה שחוממה היטב בתנור על חום מקסימלי (250 מעלות) 4-7 דקות עד שמזהיב
- מגישים מיד.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6w6lurp
יצא אליפות!!?
תודה
יוצא טעים ביותר!
מאז שראיתי אותו פעם ראשונה אין אירוח בלי הפוקאצות.
תודה♥️
מתכון טעים מוצלח מאוד!!!!