• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / פחזניות ואקלרים

    פחזניות במילוי שוקולד

    פחזניות הן אחד הקינוחים האהובים, לפעמים יש פחד מחוסר הצלחה, אם תעקבו אחרי ההוראות מובטחת לכם הצלחה, הן טעימות מאד בגירסה הפרווה עם מילוי עשיר של קרם פטיסייר שוקולד וקרמבל קראנצ'י מלמעלה.

     


    פחזניות

    150 מ"ל מים
    100 מ"ל חלב סויה
    150 גרם קמח
    110 גרם נטורינה
    קורט מלח
    קורט סוכר
    4 ביצים M

    קרמבל

    100 גרם נטורינה
    130 גר' סוכר דמררה (2/3 כוס)
    130 גר' קמח (1 כוס פחות כף)
    צבע מאכל לבן (לבחירה)

    קרם פטיסייר שוקולד

    500 מ"ל חלב סויה
    100 גרם (חצי כוס) סוכר
    6 חלמונים M
    50 גרם קורנפלור
    1/2 כפית משחת אן תמצית ווניל
    100 גרם שוקולד מריר
    250 מ"ל שמנת צמחית

    אופן ההכנה:

    קרמבל

    • מערבבים את חומרי הקרמבל במיקסר עם וו גיטרה
    • מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים

    פחזניות

    • מחממים תנור ל 160 מעלות
    • מרתיחים את הנוזלים , הנטורינה, הסוכר והמלח. יש לכסות את הסיר במכסה על מנת שהנוזלים לא יתאדו.
    • מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בזריזות היטב עם כף עץ על מנת שלא ייווצרו גושים ועד לקבלת כדור בצק הנפרד מהדפנות.
    • מייבשים את הבצק תוך כדי עירבוב על אש נמוכה מספר דקות
    • מכבים את האש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה
    • מערבבים מעט לצינון עד שהבצק מפסיק להעלות אדים
    • מתחילים להוסיף את הביצים זו אחר זו.
    • אחרי 3 ביצים בודקים את המסה בין שתי אצבעות. מותחים פיסת בצק ואם מתקבל חוט שלא נקרע סימן שהבצק מוכן.
    • אם יש צורך מוסיפים עוד ביצה או חצי ביצה טרופה.
    • מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק מספר 12 ומזלפים את הפחזניות על נייר אפיה, מסיימים את הזילוף תוך ניתוק מעגלי של הצנתר על מנת שהפחזנית תהיה שטוחה בלי שפיץ.
    • מוציאים את הקרמבל מההקפאה וקורצים עיגולים כחצי ס"מ יותר גדולות מהפחזניות שזילפתם. מניחים עיגול קפוא על כל פחזנית.
    • לא פותחים את התנור ואופים כחצי שעה, תלוי בגודל הפחזנית.

    קרם פטיסייר שוקולד

    • מרתיחים חלב סויה
    • טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר  ומוסיפים את הקורנפלור.
    • כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
    • מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
    • מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
    • מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד
    • מערבבים עד להמסה של השוקולד וקבלת תערובת אחידה
    • יוצקים לקערה ומכסים בניילון נצמד כאשר הניילון מונח צמוד לקרם
    • כשהקרם קר מעביארים למיקסר עם וו גיטרה ופותחים את הקרם שלא יהיו גושים
    • מקציפים את השמנת ומקפלים לקרם.
    • עושים חור בתחתית הפחזנית ממלאים בקרם.

     

    המתכון נכתב עבור שמרית

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yccbf6ro
    שיתוף
    פורסם ב: פחזניות ואקלרים תגיות: פחזניות, פטיסייר, פרווה, שוקולד
    « הקודם
    הבא »
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    30 תגובות

    1. עינבל ספטמבר 17, 2018 בשעה 10:00 am הגב

      מה זה נטורינה?

      • malky adler ספטמבר 17, 2018 בשעה 10:07 am הגב

        מרגרינה משמן קוקוס של חברת שימרית

        • עופרה יוני 16, 2024 בשעה 4:11 pm הגב

          למה הכוונה צבע מאכל לבן
          ג׳ל או אבקה?

          • malky adler יוני 19, 2024 בשעה 5:55 am הגב

            אני משתמשת באבקה

    2. איילה ספטמבר 20, 2018 בשעה 6:19 pm הגב

      חייבים סוכר דמררה בשטרויזל? זה לא מכהה את הבצק?
      אם אני שמה סוכר לבן זה יחסוך את השימוש בצבע מאכל?

      תודה

      • malky adler ספטמבר 22, 2018 בשעה 6:01 pm הגב

        הדמררה נותן קראנציות, הוא נמס פחות באפייה. צבע מאכל זה לבחירה

    3. אירית אוקטובר 10, 2018 בשעה 11:06 am הגב

      הי מלכי, שאלה בקשר לקרם ללא הפחזניות: האם הוא במרקם שניתן לזלף אותו יציב? האם השוקולד מקשה אותו מספיק? כי בד"כ בקרם ללא שוקולד אני מוסיפה גלטין כשאני רוצה לזלף אותו.. תודה

      • malky adler אוקטובר 20, 2018 בשעה 6:24 pm הגב

        הוא די יציב בגלל השוקולד המריר

    4. דגנית נובמבר 8, 2018 בשעה 4:32 pm הגב

      שלום מלכי,
      אשמח לדעת איפה קונים נטורינה?
      ומה התחליף לזה? 100 גרם מרגרינה? (עבור הקרמבל)

      • malky adler נובמבר 9, 2018 בשעה 6:25 am הגב

        נטורינה יש בסופרים, אפשר בהחלט להחליף במרגרינה

    5. רחלי מלול מרץ 27, 2019 בשעה 7:56 pm הגב

      שלום לך,
      אשמח לדעת מה המילוי במבחנה

      • malky adler מרץ 28, 2019 בשעה 7:47 am הגב

        ליקר

    6. בבד ספטמבר 4, 2019 בשעה 7:37 pm הגב

      כתוב באופן ההכנה של הקרם להרתיח חלב ומים ולא מופיע במרכיבים מים.
      ?

      • malky adler ספטמבר 5, 2019 בשעה 6:17 am הגב

        תוקן תודה

    7. רעות ספטמבר 1, 2021 בשעה 9:24 am הגב

      הי מלכי, הכנתי את המתכון, הפחזניות טפחו מושלם כמו לחמניות אבל ברגע שכיביתי את התנור פתחתי מעט את הדלת ושמתי מפית הם פשוט נחתו אחרי כמה שניות, מה יכול להיות הסיבה? מרקם הבצק, תוכנית האפיה, זמן האפיה??
      אשמח לתשובה..

      • malky adler ספטמבר 1, 2021 בשעה 3:29 pm הגב

        היה חסר זמן אפייה. אם פותחים את התנור לפני שהן אפויות מספיק הן צונחות. כמה זמן אפית? זמן האפיה תלוי גם בגודל הפחזניה שזילפת.

    8. רעות ספטמבר 2, 2021 בשעה 8:23 pm הגב

      את האמת שאפיתי על טורבו כ-23 דקות וגודל הפחזניה שזילפתי היה 4 ס"מ

      • malky adler ספטמבר 2, 2021 בשעה 8:24 pm הגב

        זה מעט מדי. לפחות חצי שעה לפני שפותחים תנור

    9. רעות ספטמבר 2, 2021 בשעה 8:29 pm הגב

      מלכי היקרה, תודה רבה על מתכונים מדהימים ועל משוב לשאלות

      ולסיכום זה בסדר על טורבו?

      • malky adler ספטמבר 3, 2021 בשעה 7:24 am הגב

        ברור

    10. אורה אוקטובר 26, 2021 בשעה 2:07 pm הגב

      הייי.
      רציתי לשאול אם יש אפשרות להמיר את שוקולד שבקרם פטיסייר למחית פיסטוק או נוגט לקבלת טעמיםשונים?

      • malky adler אוקטובר 28, 2021 בשעה 8:03 am הגב

        בהחלט

    11. הודיה נובמבר 30, 2022 בשעה 10:04 pm הגב

      היי תודה רבה
      תמיד הקראנץ מלמעלה בורח ולא עוטף יפה את הפחזניות? אני מקפיאה לפני אפהי ואז מניחה קראנץ מעל אולי זה קשור

      • malky adler דצמבר 1, 2022 בשעה 7:19 am הגב

        אני לפעמים מקפיאה פחזניות מזולפות לפני אפיה והקרמבל לא בורח, אולי יש קרח וזה מחליק לך?

    12. חוי אוקטובר 18, 2023 בשעה 7:29 pm הגב

      היי תודה על המתכונים, מה עוד אפשר למלא במבחנה חוץ מליקר תודה

      • malky adler אוקטובר 22, 2023 בשעה 6:48 am הגב

        כל נוזל

    13. שרי דצמבר 28, 2023 בשעה 8:52 am הגב

      איך אני שומרת על טריות הפחזניה אם אני מכינה בחמישי לשבת אז איפה לשמור את זה ומתי למלות את זה עם הקרם?

      תודה רבה!

      • malky adler דצמבר 29, 2023 בשעה 1:10 pm הגב

        אם יש לך אופציה להכין לזלף ולהקפיא בחמישי ואז רק לאפות ולמלא בשישי עדיף. אן לא אפשר לשמור במקרר

    14. יפה נובמבר 20, 2024 בשעה 7:15 am הגב

      האם אפשר להשמיט את השוקולד ולשים במקום מחית פיסטוק?
      זה יהיה מספיק יציב למילוי מקרונים?

      • malky adler נובמבר 22, 2024 בשעה 1:21 pm הגב

        פטיסייר לא מתאים למילוי מקרונים, הוא מרכך אותם

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס