פחזניות הן אחד הקינוחים האהובים, לפעמים יש פחד מחוסר הצלחה, אם תעקבו אחרי ההוראות מובטחת לכם הצלחה, הן טעימות מאד בגירסה הפרווה עם מילוי עשיר של קרם פטיסייר שוקולד וקרמבל קראנצ'י מלמעלה.
פחזניות
150 מ"ל מים
100 מ"ל חלב סויה
150 גרם קמח
110 גרם נטורינה
קורט מלח
קורט סוכר
4 ביצים M
קרמבל
100 גרם נטורינה
130 גר' סוכר דמררה (2/3 כוס)
130 גר' קמח (1 כוס פחות כף)
צבע מאכל לבן (לבחירה)
קרם פטיסייר שוקולד
500 מ"ל חלב סויה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
6 חלמונים M
50 גרם קורנפלור
1/2 כפית משחת אן תמצית ווניל
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת צמחית
אופן ההכנה:
קרמבל
- מערבבים את חומרי הקרמבל במיקסר עם וו גיטרה
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים
פחזניות
- מחממים תנור ל 160 מעלות
- מרתיחים את הנוזלים , הנטורינה, הסוכר והמלח. יש לכסות את הסיר במכסה על מנת שהנוזלים לא יתאדו.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בזריזות היטב עם כף עץ על מנת שלא ייווצרו גושים ועד לקבלת כדור בצק הנפרד מהדפנות.
- מייבשים את הבצק תוך כדי עירבוב על אש נמוכה מספר דקות
- מכבים את האש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה
- מערבבים מעט לצינון עד שהבצק מפסיק להעלות אדים
- מתחילים להוסיף את הביצים זו אחר זו.
- אחרי 3 ביצים בודקים את המסה בין שתי אצבעות. מותחים פיסת בצק ואם מתקבל חוט שלא נקרע סימן שהבצק מוכן.
- אם יש צורך מוסיפים עוד ביצה או חצי ביצה טרופה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק מספר 12 ומזלפים את הפחזניות על נייר אפיה, מסיימים את הזילוף תוך ניתוק מעגלי של הצנתר על מנת שהפחזנית תהיה שטוחה בלי שפיץ.
- מוציאים את הקרמבל מההקפאה וקורצים עיגולים כחצי ס"מ יותר גדולות מהפחזניות שזילפתם. מניחים עיגול קפוא על כל פחזנית.
- לא פותחים את התנור ואופים כחצי שעה, תלוי בגודל הפחזנית.
קרם פטיסייר שוקולד
- מרתיחים חלב סויה
- טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור.
- כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
- מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
- מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד
- מערבבים עד להמסה של השוקולד וקבלת תערובת אחידה
- יוצקים לקערה ומכסים בניילון נצמד כאשר הניילון מונח צמוד לקרם
- כשהקרם קר מעביארים למיקסר עם וו גיטרה ופותחים את הקרם שלא יהיו גושים
- מקציפים את השמנת ומקפלים לקרם.
- עושים חור בתחתית הפחזנית ממלאים בקרם.
המתכון נכתב עבור שמרית
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yccbf6ro
מה זה נטורינה?
מרגרינה משמן קוקוס של חברת שימרית
למה הכוונה צבע מאכל לבן
ג׳ל או אבקה?
אני משתמשת באבקה
חייבים סוכר דמררה בשטרויזל? זה לא מכהה את הבצק?
אם אני שמה סוכר לבן זה יחסוך את השימוש בצבע מאכל?
תודה
הדמררה נותן קראנציות, הוא נמס פחות באפייה. צבע מאכל זה לבחירה
הי מלכי, שאלה בקשר לקרם ללא הפחזניות: האם הוא במרקם שניתן לזלף אותו יציב? האם השוקולד מקשה אותו מספיק? כי בד"כ בקרם ללא שוקולד אני מוסיפה גלטין כשאני רוצה לזלף אותו.. תודה
הוא די יציב בגלל השוקולד המריר
שלום מלכי,
אשמח לדעת איפה קונים נטורינה?
ומה התחליף לזה? 100 גרם מרגרינה? (עבור הקרמבל)
נטורינה יש בסופרים, אפשר בהחלט להחליף במרגרינה
שלום לך,
אשמח לדעת מה המילוי במבחנה
ליקר
כתוב באופן ההכנה של הקרם להרתיח חלב ומים ולא מופיע במרכיבים מים.
?
תוקן תודה
הי מלכי, הכנתי את המתכון, הפחזניות טפחו מושלם כמו לחמניות אבל ברגע שכיביתי את התנור פתחתי מעט את הדלת ושמתי מפית הם פשוט נחתו אחרי כמה שניות, מה יכול להיות הסיבה? מרקם הבצק, תוכנית האפיה, זמן האפיה??
אשמח לתשובה..
היה חסר זמן אפייה. אם פותחים את התנור לפני שהן אפויות מספיק הן צונחות. כמה זמן אפית? זמן האפיה תלוי גם בגודל הפחזניה שזילפת.
את האמת שאפיתי על טורבו כ-23 דקות וגודל הפחזניה שזילפתי היה 4 ס"מ
זה מעט מדי. לפחות חצי שעה לפני שפותחים תנור
מלכי היקרה, תודה רבה על מתכונים מדהימים ועל משוב לשאלות
ולסיכום זה בסדר על טורבו?
ברור
הייי.
רציתי לשאול אם יש אפשרות להמיר את שוקולד שבקרם פטיסייר למחית פיסטוק או נוגט לקבלת טעמיםשונים?
בהחלט
היי תודה רבה
תמיד הקראנץ מלמעלה בורח ולא עוטף יפה את הפחזניות? אני מקפיאה לפני אפהי ואז מניחה קראנץ מעל אולי זה קשור
אני לפעמים מקפיאה פחזניות מזולפות לפני אפיה והקרמבל לא בורח, אולי יש קרח וזה מחליק לך?
היי תודה על המתכונים, מה עוד אפשר למלא במבחנה חוץ מליקר תודה
כל נוזל
איך אני שומרת על טריות הפחזניה אם אני מכינה בחמישי לשבת אז איפה לשמור את זה ומתי למלות את זה עם הקרם?
תודה רבה!
אם יש לך אופציה להכין לזלף ולהקפיא בחמישי ואז רק לאפות ולמלא בשישי עדיף. אן לא אפשר לשמור במקרר