• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים טבעוניים

    פתיבר ללא גלוטן

    אחוז הולך וגדל מהאוכלוסייה נמנע ממוצרים המכילים גלוטן, בגלל מחלת הצליאק. מחלה זו גורמת לרגישות בדרגות שונות לקמח העשוי מחמשת הדגנים. חברתי תמי בן דוד יועצת קולינרית המומחית בתחום ומחברת הספר "אפייה ללא גלוטן". בעזרתה האדיבה של תמי אני מצרפת מתכון לפתיבר ללא גלוטן.

     

    40 ביסקוויטיםפטיבר ללא גלוטן

    חומרים:
    150 גר' מרגרינה בטעם חמאה
    100 גרם אבקת סוכר
    ¼ כפית תמצית וניל
    1 ביצה
    150 גר' תערובת לפנקייק של בר-אל או ד.ג.ש
    150 גר' קמח לעוגות ועוגיות א.א.ק אורנים
    70 גר' אבקת חלב פרווה של "הנמל"
    1 כפית קסנטן גאם (סיבים תזונתיים הניתנים להשגה בחנויות טבע)

    אופן ההכנה:

    • מקציפים עם וו גיטרה (K) את המרגרינה, מוסיפים את אבקת סוכר ותמצית הוניל תוך כדי
    • ערבול עד הבלעתם וקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף לקבלת קרם רך.
    • מנפים את הקמחים , אבקת החלב והקסנטן גאם לקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים לקרם המוקצף, מטמיעים בערבול קצר לקבלת מסת בצק אחידה וצמיגית מעט.
    • מעבירים את הבצק לניילון נצמד (הוא דביק ורך בשלב הזה), עוטפים ומשטחים למלבן. משהים בקירור כשעה, הבצק מתייצב והופך גמיש ונוח מאוד לעבודה
    • מקמחים משטח עבודה בקורנפלור, מרדדים את הבצק לעלה דק (עובי כ-2 מ"מ), מחוררים את משטח הבצק באמצעות מזלג או גלגלת. מקמחים עם קורנפלור קורצן רביולי מרובע וקורצים ריבועי בצק, מעבירים לתבנית non stick (או מרופדת נייר אפייה)
    • מכניסים למקרר ל- 10-15 דקות מוציאים ישר לאפייה בתנור – 25 דקות בתנור שחומם מראש בחום בינוני-נמוך 140°C
      כשהביסקוויטים מזהיבים ומתקשים, מוציאים ומשהים בתבנית לצינון
    • מאחסנים בכלי אטום רק כשהן קרות לחלוטין

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7j5dn2z
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים טבעוניים, עוגיות תגיות: ללא גלוטן, פטיבר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פצצת שוקולד

    פצצת שוקולד לשוקו חם

    כדורי קראנץ קוקוס קרמל ושוקולד

    כדורי קראנץ וקרמל לוז

    כדורי קרנץ' קרמל לוז

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס