• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פטיפור שוקולד קרמל
    דף הבית / מתכונים / ממתקים וחטיפים

    פטיפור שוקולד קרמל

    שכבות של קרמל, מרציפן ושוקולד. מכינים כרולדה ופורסים . מתקבל פטיפור מרשים וטעים.

     

    10 מנות

     

     

    חומרים:

    גנאש קרמל

    125 גרם (2/3 כוס) סוכר
    25 גרם (כף וחצי) גלוקוז
    2 כפות מים
    100 גרם שמנת מתוקה
    100 גרם שוקולד חלב

     

    100 גרם מרציפן

     

    קרם שוקולד נוגט

    180 גרם מחית נוגט (פרלינה)
    50 גרם שוקולד מריר
    30 גרם חמאת קקאו

     

    40 גרם שבבי וופל (פייטה)

    אופן ההכנה:

    גנאש קרמל

    • שמים סוכר , גלוקוז ומים בסיר
    • מחממים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי (אין צורך לערבב, ניתן לנער את הסיר מידי פעם)
    • מחממים שמנת לסף רתיחה ומוסיפים בזהירות לקרמל.
    • מערבבים עד שמתקבל טופי חלק ללא גושים
    • מסירים מהאש ומצננים מעט
    • שופכים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
    • לוקחים שקף A4 וחוצים אותו ל2
    • מגלגלים לגליל בקוטר 2 ס"מ ומדביקים עם סלוטייפ לקבלת צינור חלול
    • סוגרים צד אחד בעזרת ניילון נצמד ויוצקים את הגנאש פנימה.
    • מקפיאים היטב.

    קרם שוקולד נוגט

    • ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
    • מוסיפים מחית נוגט ומערבבים לאיחוד
    • מצננים מעט להתייצבות
    • מורחים על נייר אפיה או מחצלת סושי מכוסה בניילון נצמד את הקרם.
    • מרדדים את המרציפן ומניחים על הקרם שוקולד פרלינה
    • משחררים את הגנאש קרמל מהקפאה ומניחים בקצה
    • מגלגלים את רולדה עד שמכסה את הגליל של הגנאש.
    • מניחים את הרולדה בתוך שבבי הופל ומצפים מסביב
    • מקפיאים שוב ופורסים לפרוסות.

     

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yafbjtlq
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים תגיות: פטיפור, קרמל, שוקולדחלב
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    11 תגובות

    1. מעיין מאי 4, 2018 בשעה 7:27 pm הגב

      קצת הסתבכתי עם אופן ההכנה..
      יש מצב פשוט לסדר בשכבות בתבנית?

      • malky adler מאי 6, 2018 בשעה 5:30 am הגב

        את יכולה לנסות. במה הסתבכת?

        • מעיין מאי 6, 2018 בשעה 7:42 pm הגב

          קראתי שוב והבנתי.
          הכל פה נראה מהמם!
          אנסה בקרוב, תודה.

    2. עינת אביטן יולי 25, 2018 בשעה 6:17 am הגב

      בוקר טוב

      האם ניתן להקפיא?
      ואם כן לכמה זמן?

      • malky adler יולי 26, 2018 בשעה 6:49 am הגב

        בהחלט, ניתן לשמור במקפיא בקופסה סגורה כחודש

    3. מעיין ספטמבר 14, 2018 בשעה 11:15 am הגב

      הכנתי, יצירת הגליל קצת מסובכת אבל יצא יפה וטעים בטירוף!!
      תודה

      • malky adler ספטמבר 16, 2018 בשעה 4:46 am הגב

        תודה רבה. ממש שמיחה שאהבת

    4. בלהה שוק פברואר 23, 2021 בשעה 10:43 am הגב

      יש מצב לוותר על המרציפן כי אני לא אוהבת?

      • malky adler פברואר 23, 2021 בשעה 10:49 am הגב

        אפשאר הכל, אבל זה שיכבה חשובה ומייצבת

    5. מילי מרץ 6, 2025 בשעה 10:44 pm הגב

      אפשר לוותר על הגלוקוז?

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 8:59 am הגב

        אפשר לשים במקום עוד סוכר, יש יותר סיכוי לקריסטליזציה של הסוכר, סירופ גלוקוזה סופח לחות ומונע קריסטליזציה (התגבשות)

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס