שכבות של קרמל, מרציפן ושוקולד. מכינים כרולדה ופורסים . מתקבל פטיפור מרשים וטעים.
10 מנות
חומרים:
גנאש קרמל
125 גרם (2/3 כוס) סוכר
25 גרם (כף וחצי) גלוקוז
2 כפות מים
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם מרציפן
קרם שוקולד נוגט
180 גרם מחית נוגט (פרלינה)
50 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאת קקאו
40 גרם שבבי וופל (פייטה)
אופן ההכנה:
גנאש קרמל
- שמים סוכר , גלוקוז ומים בסיר
- מחממים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי (אין צורך לערבב, ניתן לנער את הסיר מידי פעם)
- מחממים שמנת לסף רתיחה ומוסיפים בזהירות לקרמל.
- מערבבים עד שמתקבל טופי חלק ללא גושים
- מסירים מהאש ומצננים מעט
- שופכים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
- לוקחים שקף A4 וחוצים אותו ל2
- מגלגלים לגליל בקוטר 2 ס"מ ומדביקים עם סלוטייפ לקבלת צינור חלול
- סוגרים צד אחד בעזרת ניילון נצמד ויוצקים את הגנאש פנימה.
- מקפיאים היטב.
קרם שוקולד נוגט
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
- מוסיפים מחית נוגט ומערבבים לאיחוד
- מצננים מעט להתייצבות
- מורחים על נייר אפיה או מחצלת סושי מכוסה בניילון נצמד את הקרם.
- מרדדים את המרציפן ומניחים על הקרם שוקולד פרלינה
- משחררים את הגנאש קרמל מהקפאה ומניחים בקצה
- מגלגלים את רולדה עד שמכסה את הגליל של הגנאש.
- מניחים את הרולדה בתוך שבבי הופל ומצפים מסביב
- מקפיאים שוב ופורסים לפרוסות.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yafbjtlq
קצת הסתבכתי עם אופן ההכנה..
יש מצב פשוט לסדר בשכבות בתבנית?
את יכולה לנסות. במה הסתבכת?
קראתי שוב והבנתי.
הכל פה נראה מהמם!
אנסה בקרוב, תודה.
בוקר טוב
האם ניתן להקפיא?
ואם כן לכמה זמן?
בהחלט, ניתן לשמור במקפיא בקופסה סגורה כחודש
הכנתי, יצירת הגליל קצת מסובכת אבל יצא יפה וטעים בטירוף!!
תודה
תודה רבה. ממש שמיחה שאהבת
יש מצב לוותר על המרציפן כי אני לא אוהבת?
אפשאר הכל, אבל זה שיכבה חשובה ומייצבת