עוגת תפוחים נוסטלגית, פיטה תפוחים היא עוגה מהרפרטואר של אמא ז"ל. בצק פריך מעליו מלית תפוחים ורצועות שתי וערב של בצק.
עוגה עסיסית וטעימה
תבנית 30X40
חומרים:
בצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח
10 גרם אבקת אפיה
250 גרם חמאה או מרגרינה
2 חלמונים
80 גרם (5 כפות) סוכר
מעט מים (אם יש צורך)
לפיזור על הבצק
100 גרם פטיבר טחון
50 גרם אגוזים קצוצים (לבחירה)
מלית תפוחים
1.5 קילו תפוחי גרנד
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
קליפת לימון מגורדת
מיץ מלימון אחד
50 גרם צימוקים או חמוציות
קינמון לפי הטעם
מרנג
2 חלבונים
כף ריבת משמש
אופן ההכנה:
בצק
- שמים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ולשים לבצק אחיד
- מרדדים 2/3 מהבצק לגודל התבנית.
- ממליצה לרדד בין 2 ניירות אפיה או 2 דפי גיטרה
- מרדדים בנפרד את יתרת הבצק ושומרים בצד.
מילוי
- מגרדים את התפוחים על מגרדת גסה
- מערבבים עם שאר חומרי המלית
- מפזרים על הבצק את הפטיבר הטחון
- אם רוצים מפזרים אגוזים טחונים
- משטחים את המלית
- מקציפים את החלבונים עם ריבת המשמש ומורחים מעל התפוחים
- חותכים את הבצק הקטן לרצועות ומיחים שתי וערב מעל העוגה
- אופים 170 מעלות כחצי שעה
- מפדרים באבקת סוכר ומתענגים.
- העוגה טובה בהקפאה.
המתכון המקורי מהמחברת של אמא
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yyq6w6v2
היום הגעתי במקרה לאתר שלך. אחרי שראיתי את הדף מהמחברת של אמא שלך החלטתי ליצור קשר.
יש לי חמש מחברות עבות עם הרבה מתכונים הונגריים של עוגות שקבלתי מחמש נשים שונות ממשפחתי. סבתי, אימי ושלוש דודות. היסטוריה של אפיה בנוסח הונגרי מתחילת 1900. לדעתי זה אוצר בלום אבל הכל כתוב בכתב יד בהונגרית ואני לא מסוגלת לקרוא את זה. (אני מדברת הונגרית ויכולה לקרוא מספר, אבל לא כתב יד).
כיון שכל הנשים הן ממשפחה אחת, יש לפעמים מתכון של אותה עוגה בכמה ווריאציות.
הכוונה שלי היתה לתרגם הכל ולהעלות על האתר שלי כמו הדוגמא ב-
https://www.hellonurit.com/panama-torte
כמובן להוסיף גם תמונות.
אם אני מבינה נכון מהאתר שלך, את קונדיטורית. אם יש לך ענין, אני אשמח לשתף איתף פעולה ולנפוח אויר באוצר הזה. אשמח לשמוע ממך
הי, שלחתי לך מייל. אנא צרי קשר 054-4844331
שלום, תודה על המתכון המעולה, האם ניתן להקפיא?
אפשר, למרות שאני פחות אוהבת להקפיא עוגות עם פירות