עוגיות פיננסייר הן עוגיות צרפתיות, המאפייה הראשונה שהכינה אותן הייתה ברובע הפיננסי בפריז, אנשי הכספים אכלו את העוגיות האלה וזה הקנה להן את שמן. במקור מכינים אותן בצורות מלבניות, כמו מטילי זהב.
אני בחרתי להכין אותן כפטיפור קטן ושוקולדי. המתיקות של הפיננסייר עם החמצמצות של המרמלדה נותנים שילוב מנצח.
75 עוגיות
חומרים
75 גרם (7 כפות) אבקת שקדים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
45 גרם (1/3 כוס) קמח
15 גרם (כף) קקאו
45 גרם (2 כפות) דבש
100 גר' חמאה / מרגרינה
5 חלבונים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל היבשים. ושמים בקערת המיקסר
- אם משתמשים בחמאה מכינים ממנה חמאה אגוזית, מחממים עד שהחמאה מקבלת גוון זהוב ומצננים
- אם בוחרים להכין פרווה ממיסים המרגרינה
- יוצקים את החמאה/המרגרינה על היבשים ומערבבים עם וו גיטרה, מוסיפים דבש. מוסיפים את החלבון בהדרגה.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ30 דק'.
- יוצקים לתבנית שקעים עם חור במרכז ואופים 10 דק' בחום 190 מעלות.
ריבת תות
100 גרם (כ 3/4 כוס) תותים טחונים (אפשר גם קפואים)
30 גרם (2 כפות) גלוקוזה
3 גרם (1/4 כפית) פקטין (להשיג בחנויות המתמחות)
20 גרם (2 כפות) סוכר
- מחממים בסיר מחית תות וגלוקוזה
- מערבבים יחד פקטין וסוכר ומוסיפים לסיר
- מרתיחים ומבשלים כ3 דק' לאחר רתיחה
- יוצקים לשקעים של העוגיות ומצננים
הערה: ניתן למלא בשקע ריבה מוכנה או ממרח לוטוס או חמאת בוטנים או מחית נוגט. וכמובן הן טעימות גם בלי מילוי.
צילום : נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/rj3hxgc