עוגת פלודן הונגרית עשירה באגוזים, תפוחים ופרג בשכבות המתכון נלקח ממחברת ישנה של סבתי ע"ה. המתכון שכתוב בהונגרית תורגם לי בעזרתה האדיבה של דודתי מרים. לעוגה יש גרסה בה יש 3 שכבות: פרג, אגוזים ותפוחים. בגרסה של סבתא שכבת האגוזים והתפוחים אוחדה לאחת
תבנית 30X40
חומרים
בצק
560 גרם (4 כוסות) קמח
300 גרם חמאה/ מרגרינה
2+1/2 כפות סוכר
3 חלמונים
20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
3 חב' סוכר וניל
מילוי פרג
250 גרם פרג טחון
2 תפוחי גרנד מגורדים על מגרדת גסה
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
1/4 כוס יין
גרידת לימון
מילוי אגוזים
100 גר' אגוזים קצוצים
מיץ לימון
כף סוכר
מילוי תפוחים
7 תפוחי גרנד מגורדים על מגרדת גסה
6 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
הבצק:
- מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק גמיש
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים
מילוי פרג:
- מבשלים את חומרי המילוי עד לרתיחה ומניחים לקירור.
מילוי האגוזים:
- מערבבים אגוזים עם מיץ לימון וסוכר
מילוי תפוחים
- מאדים תפוחים, סוכר, לימון עד לריכוך. ומצננים
- מרדדים חלק ראשון של הבצק ומורחים עליו את מילוי הפרג.
- מרדדים עוד כדור בצק, מניחים את הבצק המרודד על מלית הפרג, ומפזרים על הבצק את האגוזים ועליהם מוזגים את התפוחים המאודים ללא הנוזלים.
- מרדדים את החלק האחרון של הבצק, ומכסים את התפוחים.
- אופים כ30 דקות.
- מקררים, חותכים לקוביות, ומפזרים אבקת סוכר להגשה.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y728ats7
תודה רבה על כל המתכונים שדרגתי את תוצרת המטבח בהמון תודה רבה
אשמח לקבל מתכונים של פשטידות חלביות
הי, לא צריך להתפיח את הבצק?
לא
היי,
עם איזה יין משתמשים- לבן או אדום והאם יש העדפה?
זה מתכון של הסבתות… השתמשו ביין מתוק של קידוש
הי, לא חסרים נוזלים בבצק? אני הוספתי כ-1/2 כוס חלב
עשיתי מלא פעמים. לא חסר כלום
יצאה מעולה!