• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פלודן
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    פלודן

    עוגת פלודן הונגרית עשירה באגוזים, תפוחים ופרג בשכבות המתכון נלקח ממחברת ישנה של סבתי ע"ה. המתכון שכתוב בהונגרית תורגם לי בעזרתה האדיבה של דודתי מרים. לעוגה יש גרסה בה יש 3 שכבות: פרג, אגוזים ותפוחים. בגרסה של סבתא שכבת האגוזים והתפוחים אוחדה לאחת

     

     

    תבנית 30X40

    חומרים

    בצק

    560 גרם (4 כוסות) קמח
    300 גרם חמאה/ מרגרינה
    2+1/2 כפות סוכר
    3 חלמונים
    20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
    3 חב' סוכר וניל

    מילוי פרג

    250 גרם פרג טחון
    2 תפוחי גרנד מגורדים על מגרדת גסה
    250 גרם (כוס ורבע) סוכר
    1/4 כוס יין
    גרידת לימון

    מילוי אגוזים

    100 גר' אגוזים קצוצים
    מיץ לימון
    כף סוכר

    מילוי תפוחים

    7 תפוחי גרנד מגורדים על מגרדת גסה
    6 כפות סוכר
    מיץ מלימון אחד

    אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל180 מעלות

    הבצק:

    • מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק גמיש
    • מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים

    מילוי פרג:

    • מבשלים את חומרי המילוי עד לרתיחה ומניחים לקירור.

    מילוי האגוזים:

    • מערבבים אגוזים עם מיץ לימון וסוכר

    מילוי תפוחים

    • מאדים תפוחים, סוכר, לימון עד לריכוך. ומצננים

     

    • מרדדים חלק ראשון של הבצק ומורחים עליו את מילוי הפרג.
    • מרדדים עוד כדור בצק, מניחים את הבצק המרודד על מלית הפרג, ומפזרים על הבצק את האגוזים ועליהם מוזגים את התפוחים המאודים ללא הנוזלים.
    • מרדדים את החלק האחרון של הבצק, ומכסים את התפוחים.
    • אופים כ30 דקות.
    • מקררים, חותכים לקוביות, ומפזרים אבקת סוכר להגשה.

     

     

    צילום: אסף אמברם  סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y728ats7
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות, מתכונים נוסטלגיים תגיות: אגוזים, חלבי, נוסטלגיה, פרג, פרווה, תפוחים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    8 תגובות

    1. הניה גרינפלד דצמבר 18, 2018 בשעה 2:45 pm הגב

      תודה רבה על כל המתכונים שדרגתי את תוצרת המטבח בהמון תודה רבה
      אשמח לקבל מתכונים של פשטידות חלביות

    2. מיכל ספטמבר 20, 2019 בשעה 10:15 am הגב

      הי, לא צריך להתפיח את הבצק?

      • malky adler ספטמבר 22, 2019 בשעה 12:31 pm הגב

        לא

    3. אסטר יוני 28, 2021 בשעה 7:39 am הגב

      היי,
      עם איזה יין משתמשים- לבן או אדום והאם יש העדפה?

      • malky adler יוני 28, 2021 בשעה 7:41 am הגב

        זה מתכון של הסבתות… השתמשו ביין מתוק של קידוש

    4. צביה שמול יוני 30, 2021 בשעה 9:21 am הגב

      הי, לא חסרים נוזלים בבצק? אני הוספתי כ-1/2 כוס חלב

      • malky adler יוני 30, 2021 בשעה 9:35 am הגב

        עשיתי מלא פעמים. לא חסר כלום

        • צביה יוני 30, 2021 בשעה 1:42 pm הגב

          יצאה מעולה!

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס