12 מנות
חומרים:
חבילה עלי פילו
1 בצל
4 שזיפים מיובשים מגולענים
2 תאנים
חופן צימוקים
6 משמשים מיובשים
חופן צנוברים
1/4 כוס סילאן
2 כפות יין אדום מתוק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
פרורי לחם לא מתובלים
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל לחצי וכל חצי לפרוסות. מאדים במעט שמן עד לשקיפות.
- חותכים את הפרות היבשים ומוסיפים לבצל
- מוסיפים יין וסילאן ומתבלים.
- מבשלים עד לצמצום הרוטב ומקררים
- חותכים את הפילו לרצועות של 10 ס"מ
- לוקחים 4 רצועות ומורחים ביניהם שמן.
- מפזרים בקצה מעט פירורי לחם ועליהם כף גדושה מהמלית. מקפלים למשולש וממשיכים בקיפול עד קצה הרצועה.
- מכינים כך את כל המשולשים. מורחים בשמן ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
- מקררים ומפדרים באבקת סוכר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yddceqsd