• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פצצת שוקולד לשוקו חם
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    פצצת שוקולד לשוקו חם

    פצצות שוקולד או פצצות שוקו חם, או שוקובומב (באנגלית: Hot Chocolate Bombs), שהם כדורי שוקולד שמתפוצצים אל תוך משקה חם, כבר הפכו להיט בארץ ובאה"ב. ככה מכינים אותם ומפנקים את האהובים עליכם.

    יום האהבה, משלוח מנות לפורים, עידוד לבידוד, מארזים או סתם פינוק שבא לכם. תכינו את הכדורים, תארזו יפה ותשלחו למישהו שאתם אוהבים עם הוראות הכנה…. רק להניח בכוס ולמזוג חלב חם.

    הכנתי לכם גם סירטון באינסטגרם של הכנת הכדור.

    כמות השוקולד במתכון גדולה למה שצריך וישאר לכם שוקולד, אבל על מנת למלא את השקעים יש צורך ביותר שוקולד, ניתן להשתמש בעודף לעוגות, גנאשים מוסים או כל דבר שרוצים.

    8 כדורים קוטר 6

     

    2 תבניות סיליקון 8 שקעים של חצאי כדור קוטר 6

    חומרים:

    לכדור

    500 גרם שוקולד מריר

    5 גרם חמאת קקאו במטבעות טחונה לאבקה ומסוננת (משקל אחרי סינון)

    אבקת איבוק זהב/ברונזה או אדום (לא חובה)

    למילוי 

    8 כפיות אבקת שוקו

    100 גרם מרשמלו מיני

    100 גרם מטבעות שוקולד חלב או מריר (לא חובה)

     

    אופן ההכנה:

    לכדורים

    • מברישים את השקעים של התבנית עם אבקת איבוק בצבע לבחירתכם.
    • מטמפררים את השוקולד בשיטת "מיקריו" ביתית. אם אתם רוצים לוותר על תהליך הטימפרור, ניתן לעשות את הכדורים ללא טימפרור אבל יש לשמור אותם במקרר עד השימוש.
    • אם החלטתם לטמפרר להלן ההסבר:
    • ממיסים את השוקולד ל45 מעלות. (במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על בן מרי – קערה שעומדת על סיר עם מים על האש. לא להמיס על אש ישירה)
    • נותנים לשוקולד להתקרר ל35 מעלות ומוסיפים את חמאת הקקאו הטחונה דק.
    • מערבבים להמסה. בתום העירבוב השוקולד אמור להיות ב32 מעלות.
    • אם אתם מוותרים על הטימפרור, המיסו את השוקולד אבל לא לחמם יותר מדי.
    • בעזרת שקית זילוף ממלאים את השקעים בשוקולד.
    • שופכים במהירות את עודפי השוקולד מהתבנית, ומנקים את השוליים בעזרת ספטולה (ניתן לראות את הסירטון בREEL באינסטגרם שלי)
    • הופכים את התבנית על נייר אפיה ומכניסים למספר דקות למקרר.
    • מחלצים בזהירות את חצאי הכדור מהתבנית.
    • שמים במחצית מהכדורים כפית אבקת שוקו, מרשמלו ומטבעות שוקולד לבחירתכם.
    • מחממים תבנית או תחתית סיר, ניתן לחמם בעזרת ברנר או לחמם את הסיר מספר שניות על הגז.
    • לוקחים חצי כדור ריק ומחממים מעט את השוליים על המשטח החם כך שהשוקולד יימס מעט ואז מצמידים וסוגרים את חצי הכדור המלא.
    • ממשיכים כך עם שאר הכדורים.
    • שמים את הכדור באריזה יפה ושולחים לאהובים עליכם עם הוראות שימוש.
    • שמים את הכדור בכוס, מחממים חלב (אפשר גם חלב סויה או חלב שקדים או כל תחליף חלב שאתם אוהבים).
    • יוצקים על הכדור שבכוס מערבבים ומתענגים.

     

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya5wu72x
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים טבעוניים, מתכונים לאירועים חגיגיים, מתכונים לפסח, מתכונים מהירים, קינוחי פרווה, קינוחים אישיים תגיות: כדור שוקולד, מארזים, מרשמלו, משלוח מנות, פרווה, שוקו, שוקולד מריר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי קראנץ קוקוס קרמל ושוקולד

    כדורי קראנץ וקרמל לוז

    כדורי קרנץ' קרמל לוז

    חטיף פצפוצי אורז

    חטיף פצפוצי אורז

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    20 תגובות

    1. אפרת פברואר 11, 2022 בשעה 7:45 am הגב

      היי מלכי,
      המתכון נראה פצצה??
      איזה הברקה את ממש יצירתית!!
      לגבי השיטה של הטמפרור-
      אם אני רוצה לעשות בשוקולד לבן
      היחסים בין השוקולד לחמאת הקקאו משתנים
      או נשארים אותו דבר?

      • malky adler פברואר 11, 2022 בשעה 8:21 am הגב

        היחסים נשארים (1%)
        הטמפרטורות משתנות. מוסיפים את החמאת קקאו 3 מעלות מעל טמפרטורת העבודה של השוקולד

    2. תמר פברואר 11, 2022 בשעה 8:00 am הגב

      וואו…
      איזה מקסים
      והסבר כל כך מפורט.

      עשית לי חשק להכין למשלוחים…
      אם מכינים מראש. ..כמה זמן אפשר לשמור? מקרר או מקפיא?

      • malky adler פברואר 11, 2022 בשעה 8:20 am הגב

        תודה. שמחה שאהבת.
        הכדורים הם רק שוקולד מטומפרר כך שאפשר לשמור הרבה זמן בחוץ. בעצם כמו שוקולד רגיל.
        אם את לא מטמפררת רצוי לשמור בהקפאה בקופסה אטומה.

    3. תמר פברואר 11, 2022 בשעה 8:08 am הגב

      ועוד שאלה…
      יש לי תבנית אחת של כדורים… בין לבין שאני רוצה למלא שוב בשוקולד, הרי השוקולד מתקרר. אז אני מחממת ל 32 או מטמפררים שוב מהתחלה?

      • malky adler פברואר 11, 2022 בשעה 8:22 am הגב

        אם תצליחי לשמור עליו בטמ' של 32 לא תצטרכי לטמפרר שוב. אם הוא יתקרר מאד ויתייצב יש לטמפרר שוב.

        • תמר פברואר 12, 2022 בשעה 6:40 pm הגב

          תודה רבה על התגובה.

    4. נחמה פברואר 11, 2022 בשעה 1:29 pm הגב

      היי מלכי, אשמח להבהרה בנוגע לשיטת הטמפרור עם "המיקריו". לאחר המסת השוקולד ל-45 מעלות, מורידים מהבן מארי, ופשוט שמים את הקערה בצד בלי לגעת כמה דקות שלאחריהן בודקים אם הטמפרטורה ירדה כבר ל-35 מעלות? או שצריך לערבב אותו על מנת שיתקרר כמו שנוהגים בטמפרור הרגיל?

      • malky adler פברואר 12, 2022 בשעה 4:37 pm הגב

        אפשר לערבב מידי פעם כדי שהקירור יהיה אחיד, אבל אין חובה לערבב כל הזמן.

        • נחמה פברואר 13, 2022 בשעה 10:10 am הגב

          מהמם!! תודה רבה!

    5. היי איזה כיף לראות עוד מתכון שלך פברואר 12, 2022 בשעה 10:08 pm הגב

      כל מתכון שלך הוא הרפתקאה חדשה בשבילי.. סוג של אתגר. השבוע קיבלתי תגובות מיוחדות על הפרלינה מנגו שלך.. תודה

    6. אס פברואר 14, 2022 בשעה 9:54 am הגב

      אלופה! איזה רעיון ואיזה טעים!!!!!

    7. פנינה פברואר 17, 2022 בשעה 12:39 pm הגב

      היי,
      איך טוחנים את האבקת קקאו? אני קונה אותם בשברים כאלו בתוך שקית….

      • malky adler פברואר 20, 2022 בשעה 10:24 am הגב

        אני מניחה שאת מתכוונת לחמאת קקאו.
        תבדקי אם יש לך איך לרכוש מטבעות כי הן מטומפררות בניגוד לגוש.
        טוחנים במעבד מזון ומסננים

    8. א פברואר 17, 2022 בשעה 5:30 pm הגב

      היי.
      תודה על המתכון,
      לגבי החמאת קקאו, רק 5 ג'?

      • malky adler פברואר 20, 2022 בשעה 10:23 am הגב

        חמאת הקקאו היא לטימפרור

    9. מיכל פברואר 20, 2022 בשעה 8:43 am הגב

      הי מלכי
      רעיון מדהים .
      אני רוצה לעשות אך בצורה של מטבעות ועליהן לפזר מרשמלו ושוקולד ולכן צריכה פחות שוקולד . מה היחס של החמאת קקאו בכמות של 300 גר שוקולד
      מבחינת הטמפרטורה נשאר אותו דבר

      • malky adler פברואר 20, 2022 בשעה 10:21 am הגב

        היחס נשאר אותו דבר 1%

    10. פנינה פברואר 22, 2022 בשעה 9:14 am הגב

      היי מלכי , תודה על התגובה,
      לגבי החמאת קקאו אם אני קונה בגוש אז לא יעזור לי לטחון כי זה לא מטומפרר?

      • malky adler פברואר 23, 2022 בשעה 7:04 am הגב

        אם את קונה בגוש צריך לטמפרר ואז לגרד על מיקרופליין

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס