• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פרלינים אייריש קרים
    דף הבית / מתכונים / ממתקים וחטיפים

    פרלינים אייריש קרים

    משלוח מנות, אירוע, לידה, יום הולדת, יום האהבה, או סתם יום שאתם רצים לפנק מישהו אהוב. רוב האנשים לא יסרבו לקופסת פרלינים יפה וטעימה. והפעם החלטתי לפנק במתכון עם מילוי טעים במיוחד, גנאש אייריש קרים.

    מי שכמו משפחתי, לא נוהג לאכול "חלב נוכרי" לא צריך לוותר, ניתן להכין בקלות את הליקר האהוב, לפי המתכון ליקר אייריש קרים שבקישור.

    אתם רוצים ללמד עוד טכניקות והכנת פרלינים, תמיד מוזמנים אלי לסדנת שוקולד

    35 פרלינים

    לפרלין

    300 גרם שוקולד חלב

    לגנאש

    125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
    300 גרם שוקולד לבן
    30 מ"ל (1/8 כוס) ליקר אייריש קרים

    אופן ההכנה

    גנאש

    • מחממים שמנת לסף רתיחה
    • יוצקים על השוקולד ממתינים כחצי דקה וטוחנים בבלנדר מוט
    • מוסיפים את הליקר וטוחנים לתערובת אחידה
    • מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד לשימוש

    פרלינים

    • קוצצים את השוקולד דק, וממיסים 2/3 ממנו (200 גר') על בן מרי (סיר על גבי סיר עם מים) דאגו שהקערה עם השוקולד לא תיגע במים.
    • כשהשוקולד נוזלי מודדים עם מדחום שהטמפרטורה הגיע ל45 מעלות.
    • מורידים מהאש, מוסיפים את שאר השוקולד בהדרגה ומערבבים. השוקולד שהוספנו ימס מהחום וכאשר השוקולד לא נמס יותר בודקים עם מדחום שהגענו ל29 מעלות.
    • נעשה בדיקה שאכן השוקולד מוכן לעבודה: טובלים מרית בשוקולד וממתינים מספר דקות, אם השוקולד מתקשה ומבריק ללא פסים או כתמים ניתן להמשיך לעבוד, אם לא יש להתחיל את התהליך מחדש תוך הקפדה על הטמפרטורה.
    • יוצקים את השוקולד המטומפרר לתבנית פוליקרבונט, דופקים את התבנית על השיש, על מנת להוציא בועות אויר. מיד, בעוד השוקולד נוזלי, הופכים את התבנית מעל קערת השוקולד ונותנים לשוקולד להישפך חזרה לקערה, על מנת להשאיר שוקולד רק על דפנות התבנית. מניחים את התבנית עומדת על הדופן ומניחים לשוקולד להתייצב
    • ממלאים את השקעים בגנאש עד 2-3 מ"מ מהקצה ומניחים לגנאש להתייצב בתבנית
    • מחממים שוב את השוקולד ל29 מעלות ויוצקים שכבה דקה על הפרלינים . מסירים עודפים בעזרת שפכטל.
    • שמים את התבנית בטמפרטורת חדר עד שהשוקולד מתכווץ ומשתחרר מהתבנית (בקיץ ניתן להכניס למקרר לזמן קצר)
    • הופכים את התבנית ומחלצים את הפרלינים.

     

    צילום: אלי סגל  סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9ev7fet
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים תגיות: אייריש קרים, ויסקי, חלב מרוכז, פרלינים, שוקולד חלב, שוקולד לבן
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    4 תגובות

    1. פערי אוקטובר 6, 2020 בשעה 12:41 am הגב

      אני יכולה להשתמש למילוי בליקר אחר?

      • malky adler אוקטובר 6, 2020 בשעה 9:09 am הגב

        בטח

    2. Miriam ינואר 23, 2022 בשעה 6:24 pm הגב

      הי הכנתי פעמיים בעבר ומאד אהבתי
      כמה שאלות
      כמה זמן אחרי הכנה אפשר לשמור ואיפה שומרים? מקרר או בחוץ?
      אפשר להקפיא?

      • malky adler ינואר 25, 2022 בשעה 12:54 pm הגב

        תלוי במזג האויר. פרלינים אידאלי לשמור במקרר יין. מכיוון שלרוב האנשים אין מקרר יין אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר.
        לא מקפיאים פרלינים כי הם מאבדים את הברק.

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס