משלוח מנות, אירוע, לידה, יום הולדת, יום האהבה, או סתם יום שאתם רצים לפנק מישהו אהוב. רוב האנשים לא יסרבו לקופסת פרלינים יפה וטעימה. והפעם החלטתי לפנק במתכון עם מילוי טעים במיוחד, גנאש אייריש קרים.
מי שכמו משפחתי, לא נוהג לאכול "חלב נוכרי" לא צריך לוותר, ניתן להכין בקלות את הליקר האהוב, לפי המתכון ליקר אייריש קרים שבקישור.
אתם רוצים ללמד עוד טכניקות והכנת פרלינים, תמיד מוזמנים אלי לסדנת שוקולד
35 פרלינים
לפרלין
300 גרם שוקולד חלב
לגנאש
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
30 מ"ל (1/8 כוס) ליקר אייריש קרים
אופן ההכנה
גנאש
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד ממתינים כחצי דקה וטוחנים בבלנדר מוט
- מוסיפים את הליקר וטוחנים לתערובת אחידה
- מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד לשימוש
פרלינים
- קוצצים את השוקולד דק, וממיסים 2/3 ממנו (200 גר') על בן מרי (סיר על גבי סיר עם מים) דאגו שהקערה עם השוקולד לא תיגע במים.
- כשהשוקולד נוזלי מודדים עם מדחום שהטמפרטורה הגיע ל45 מעלות.
- מורידים מהאש, מוסיפים את שאר השוקולד בהדרגה ומערבבים. השוקולד שהוספנו ימס מהחום וכאשר השוקולד לא נמס יותר בודקים עם מדחום שהגענו ל29 מעלות.
- נעשה בדיקה שאכן השוקולד מוכן לעבודה: טובלים מרית בשוקולד וממתינים מספר דקות, אם השוקולד מתקשה ומבריק ללא פסים או כתמים ניתן להמשיך לעבוד, אם לא יש להתחיל את התהליך מחדש תוך הקפדה על הטמפרטורה.
- יוצקים את השוקולד המטומפרר לתבנית פוליקרבונט, דופקים את התבנית על השיש, על מנת להוציא בועות אויר. מיד, בעוד השוקולד נוזלי, הופכים את התבנית מעל קערת השוקולד ונותנים לשוקולד להישפך חזרה לקערה, על מנת להשאיר שוקולד רק על דפנות התבנית. מניחים את התבנית עומדת על הדופן ומניחים לשוקולד להתייצב
- ממלאים את השקעים בגנאש עד 2-3 מ"מ מהקצה ומניחים לגנאש להתייצב בתבנית
- מחממים שוב את השוקולד ל29 מעלות ויוצקים שכבה דקה על הפרלינים . מסירים עודפים בעזרת שפכטל.
- שמים את התבנית בטמפרטורת חדר עד שהשוקולד מתכווץ ומשתחרר מהתבנית (בקיץ ניתן להכניס למקרר לזמן קצר)
- הופכים את התבנית ומחלצים את הפרלינים.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9ev7fet
אני יכולה להשתמש למילוי בליקר אחר?
בטח
הי הכנתי פעמיים בעבר ומאד אהבתי
כמה שאלות
כמה זמן אחרי הכנה אפשר לשמור ואיפה שומרים? מקרר או בחוץ?
אפשר להקפיא?
תלוי במזג האויר. פרלינים אידאלי לשמור במקרר יין. מכיוון שלרוב האנשים אין מקרר יין אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר.
לא מקפיאים פרלינים כי הם מאבדים את הברק.