את פנינה הכרתי לפני מספר שנים כשהצטלבו דרכנו, כשסיפרתי לה שאני מתעתדת ללמוד קונדיטוריה סיפרה לי על בתה רחלי ז"ל שהייתה שף קונדיטורית ונפטרה חמישה ימים לאחר לידת בנה השני והיא בת עשרים ושש וחצי בלבד. בספר "טעם המן" אספו הוריה את המאפים בהם הצטיינה, סיפורים על ילדותה וקורות חייה הקצרים.
פטירתה הטרגית הכתה בהלם את משפחתה, אבל הספר אינו עצוב. הספר מרגש ועשוי במקצועיות ובאהבה עצומה.
10 תבניות אישיות/אינגליש קייק/תבנית עגולה קוטר 22
חומרים
3/4 מכל שמנת/שמנת פרווה (150 מ"ל)
2 מכלי שמנת מתוקה /שמנת צמחית
2+3 כפות סוכר
2 ביצים מופרדות
1 כף קורנפלור + 2 כפות מים
80 גר' ממרח חלבה או חלבה מגורדת
1+1/2 כוס פיסטוק קלוי טחון (150 גר')
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מרתיחים 2 כפות סוכר +150 מ"ל שמנת.
- בכוס מערבבים יחד קורנפלור + מים ומוסיפים לשמנת הרותחת. מבשלים תוך בחישה עד להסמכה ומסירים מהאש.
- מוסיפים לתערובת את החלמונים ואת החלבה ובוחשים עד לצינון הבלילה.
- מקציפים בנפרד את 2 מכלי השמנת ומוסיפים אל תוך תערובת החלבה.
- מקציפים בנפרד את החלבונים + 3 כפות סוכר עד שמתקבל קצף יציב ומקפלים אל תוך התערובת.
- מניחים 1/3 מהתערובת בתחתית התבנית ומפזרים עליה מחצית מכמות הפיסטוקים
- מורחים 1/3 נוסף מהתערובת ומפזרים מעליה את שארית הפיסטוקים.
- חותמים ב1/3 האחרון של התערובת.
קישוט
- מעל השכבה האחרונה אפשר לפזר גרגרי פיסטוק או להמיס שוקולד ולצקת מעל.
- מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל24 שעות לפחות
- מגישים קפוא
ניתן לקשט כמו שרחלי ז"ל כתבה במתכון, אך אני בחרתי לקשט עם שערות חלבה.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y729r57u
תודה על עוד מתכון נפלא. אוהבת מאוד חלבה. הסיפור שמאחרי המתכון כל כך עצוב, בלתי נתפס.
תודה רבה. אכן עצוב ומרגש