פררו רושה הוא אחד הממתקים הטעימים, לפחות ככה אומרים…
גילוי נאות – מעולם לא טעמתי פררו רושה אמיתי מכיוון שהכשרות שלו היא חלב נוכרי. אני יודעת מה המרכיבים שלו והכנתי ממתק בייתי מאותם מרכיבים.
דומה או לא אתם תחליטו, מה שבטוח שהוא אחד המתכונים הטעימים.
35 יחידות
חומרים:
שכבת קראנץ
75 גרם וופלים או גליליות טחונות או פייטה
75 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים דק
100 גרם מחית לוז או מחית נוגט
90 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן (לגירסה פרווה עוד מריר)
גנאש
200 גרם שוקולד מריר
140 גרם שמנת מתוקה או צמחית
25 גרם חמאה (בפרווה לוותר)
35 אגוזי לוז מולבנים שלמים וקלויים
ציפוי
200 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאת קקאו
35 גרם פייטה או בראס אגוזי לוז
20 גרם פולי קקאו (לא חובה)
אופן ההכנה:
שכבת קראנץ
- ממיסים את השוקולדים
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
- מעבירים לשק זילוף (גוזרים חור גדול כי הבלילה לא חלקה)
גנאש
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
- מוסיפים חמאה רכה וטוחנים לקבלת גנאש חלק ומבריק
- מעבירים לשק זילוף
- יוצקים לתבנית טראפלס מעט מהגנאש (כ1/3 גובה)
- מכניסים את שק הזילוף עם שכבת הקראנץ לשקע עד שמגיעים ךגנאש ומזלפים כך שהגנאש "נדחף" לדפנות התבנית. משאירים מעט מקום לעוד מעט גנאש לכיסוי .
- מטביעים אגוז לוז שלם ומכסים בגנאש.
- מקפיאים מספר שעות עד שניתן לחץ מהתבנית.
ציפוי
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו.
- מוסיפים את הפייטה ופולי הקקאו.
- טובלים בעזרת קיסם או מזלג טבילה את הכדורים בשוקולד
- אם רוצים טקסטורה "קיפודית" מגלגלים על רשת לאחר הטבילה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/qwc5qqf
האם במקרה. יש סדנא כלשהיא בין ה18 ל25 בפברואר?
תודה
סדנת עוגות ראווה ומקרונים
יש דרך לעשות את זה עם תבנית שקעים חצי כדור קטן??
את יכולה לעשות 2 חצאי כדור ולחבר אותם. נראה לי קצת יותר מורכב. בתבנית מיני טראפלס זה יותר פשוט.
מלכי, הננתי אותם… שלמותתתת
המתכון הכי מוצלח של פררו
וכל כך פשוט וקל
אני ממש שמחה שאהבת. המון תודה על הפידבק
מלכי מתכון מהממםם מאיפה העטיפות הזהב האלה?
יש בחנויות מתמחות
ביזו תבנית את משתמשת ובאיזה קוטר. אם אפשר לצרף צילום זה מאד יעזור כי מה שאת עשית נראה נהדר ומושלם.
תבנית שנקראת מיני טראפלס של סיליקומרט
בציפוי כתוב 80 גר חמאת קקאו ו200 גר דוקולד,זה לא הרבה חמאת קקאו?
לא. זה בסדר
האם יש אפשרות לעשות בלי תבנית מיוחדת?
לא ממש
היי
כשמכינים את הכדורים בתבנית הם אמורים לצאת עגולים לגמרי או עם תחתית שטוחה?
כי קניתי תבנית של כדורים שלמים והתחתית יצאה לי שטוחה, השאלה אם זה בסדר..
כן. התחתית שטוחה, אחרי שטובלים בציפוי זה לא ניכר
נראה מעולה. אשמח לדעת איך מאחסנים ? אפשר להקפיא? לכמה זמן ? תודה
מקרר או מקפיא בקופסה אטומה