צ'ורוס הן סוג של סופגניות ספרדיות, העשויות מבצק רבוך, מטוגנות ומגולגלות בסוכר. את הצ'ורוס טובלים ברוטב שוקולד.
הצ'ורוס נחשב מאכל רחוב ומגישים אותן בירידים, קרנבלים ופארקי שעשועים ואוכלים אותו חם כדי שלא יאבד מפריכותו.
15-20 יחידות
חומרים
1 כוס מים
100 גר' חמאה/מרגרינה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
3 ביצים
שמן לטיגון
לגלגול:
100 גר' סוכר
1/2 כפית קינמון
רוטב לטבילה:
125 גר' שמנת חלבית או פרווה
100 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מרתיחים מים, חמאה/מרגרינה מלח וסוכר
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב עד שהבצק ניתק מהדפנות.
- מצננים מעט את הבצק
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים בכל פעם ביצה אחת ואחרי שנטמעת בבלילה מוסיפים עוד אחת.
- בתחילה נראה כאילו הבצק מתפרק, ממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב12-13 מ"מ
- מחממים שמן עמוק. מזליפים מהבלילה רצועות של כ10 ס"מ וגוזרים בעזרת מספריים (של מטבח….)
- מטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
- מערבבים את הסוכר והקינמון. מוציאים את הצ'ורוס מהשמן ומגלגלים בסוכר.
מכינים רוטב שוקולד:
- מחממים שמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.
- ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד אחיד ומבריק.
- טובלים את הצ'ורוס בשוקולד ונהנים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y78bfejd