העוגה טובה עד 3 ימים ולאחר מכן מתייבשת. לא מומלץ להקפיא. אם עברו כמה ימים והעוגה לא חוסלה והיא כבר מעט יבשה, מכינים טרייפל: פורסים את העוגה ומרטיבים במעט נוזל, ליקר או מיץ תפוזים, מסדרים פירות וקצפת בשכבות. ניתן לשים מעל הפירות ג'לי, אותו מכינים לפי הוראת היצרן. חוזרים על השכבות, מקררים ומגישים
תבנית קוגלהוף קוטר 24
חומרים:
500 גר' קמח
1/2 קובית שמרים או כף שמרים יבשים
240 מ"ל (כוס) חלב
4 ביצים
140 גרם (2/3 כוס) סוכר
150 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס צימוקים מושרים ביין או רום
שקדים פרוסים לפיזור על התבנית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- משרים את הצימוקים ביין או ברום
- משמנים תבנית בחמאה רכה (לא מומסת) מפזרים שקדים פרוסים על החמאה.
- לשים את כל חומרי הבצק עם וו גיטרה למעט הצימוקים
- מכסים את הבצק ומתפיחים להכפלת נפח.
- מוסיפים צימוקים סחוטים. (שימרו את הסירופ של הצימוקים להספגת העוגה אחרי האפייה)
- יוצקים לתבנית עד 3/4 גובה ומתפיחים שנית.
- אופים כ30-40 דקות עד הזהבה.
- מספיגים בסירופ שנשאר מהצימוקים
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8p3jec6