• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכוני פסח

    קונקורד לימון

    8-6 מנות (תלוי בגודל הרינג/הכוס)קונקורד לימון

    חומרים:

    למרנג

    4 חלבונים
    120 גר' סוכר (חצי כוס+ 2 כפות)
    120 גר' אבקת סוכר

    למוס לימון

    2 ביצים
    1 חלמון
    3/4 כוס סוכר
    1 שקית סוכר וניל
    150 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
    גרידה מלימון אחד
    1 שמנת מתוקה/צמחית
    4 גר' ג'לטין מומס ב1/8 כוס מים

    אופן ההכנה:

    • מכינים את המרנג – מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
    • מסננים את אבקת הסוכר ומקפלים לקצף.
    • מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
    • מציירים על נייר אפייה בצדו האחורי עיגולים בקוטר הרינג בו משתמשים.
    • מזלפים עיגולים לבסיס המוס.
    • את יתרת מזלפים כצינורות ארוכים.
    • אופים 4-3 שעות עד לייבוש מלא בחום של 80 מעלות. בודקים את משתחרר בקלות מנייר האפייה ומוצאים.

    מכינים את המוס

    • בסיר בינוני שמים ביצים, חלמון, סוכר, סוכר וניל, ולימון מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה.
    • מסננים את התערובת, מוסיפים גרידת לימון.
    • לאחר שהג'לטין ספח את כל הנוזלים ממיסים אותו כ10 שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת.
    • מקררים לטמפרטורת החדר, מקציפים את השמנת ומקפלים את תערובת הלימון.

    מרכיבים את המנה

    • מרפדים רינגים אישיים בשקף, מניחים בתחתית הרינג את עיגול המרנג. יוצקים את המוס ומקפיאים.
    • משחררים את המוס מהרינג, שוברים את הצינורות מרנג לאצבעות ומסדרים מסביב למוס.
    • אם לא רוצים להכין ברינג אלא בכוס, ניתן לוותר על הג'לטין. שוברים מהמרנג ומפזרים בתחתית הכוס, מעליו מזליפים מוס
    • מקשטים מעל באצבעות מרנג בצורה חופשית.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb9kxgr4
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, קינוחים אישיים תגיות: לימון, מרנג, פסח
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    14 תגובות

    1. נועה מרץ 28, 2018 בשעה 6:59 am הגב

      הי,
      נראה מעולה.
      הבסיסים שמזלפים לא תופחים באפיה? אני זוכרת שפעם ניסיתי מתכון אחר והם לא נכנסו אח"כ לרינג.

      תודה

      • malky adler מרץ 29, 2018 בשעה 8:33 am הגב

        לא אמור לתפוח. ואם טיפה אז משייפים עם מיקרופליין את השוליים כדי שיכנס לרינג

    2. שלום לך מלכי...כאשר מכינים את הקינוח הכוסות האם הוא מוגש קפוא...או שלא חובה תודה רבה יוני 28, 2018 בשעה 8:19 am הגב

      שלום לך מלכי…כאשר מכינים את הקינוח הכוסות האם הוא מוגש קפוא…או שלא חובה תודה רבה
      הקינוחים שאת מכינה יפהפיים?

      • malky adler יוני 28, 2018 בשעה 9:14 am הגב

        אף אחד מהקינוחים לא מוגש קפוא. רק קינויים כמו גלידה וסמיפרדו מוגשים קפואים

    3. מיכאל דצמבר 2, 2018 בשעה 5:42 pm הגב

      לגבי הכנה בכוסות אחרי שמזלפים את המוס מקררים או מקפיאים ?

      • malky adler דצמבר 4, 2018 בשעה 7:39 am הגב

        מספיק לקרר

    4. גילה עגאייב מרץ 10, 2021 בשעה 9:19 pm הגב

      לא ציינת את כמות שמנת המתוקה, האם 250 או 500 מ"ל?

      • malky adler מרץ 11, 2021 בשעה 3:32 pm הגב

        250 מ"ל

    5. קרול אפריל 15, 2021 בשעה 9:26 am הגב

      האם ניתן להקפאה?
      כמה זמן אפשר להחזיק במקרר?
      תודה על מתכונים מקצועים ומעולים, תמיד.

      • malky adler אפריל 15, 2021 בשעה 9:29 am הגב

        אפש/ר להקפיא בקופסה אטומהנ. בגלל המרנג לא הייתי מקפיאה לזמן ארוך. כמה ימים זה בסדר.

    6. קטי ספטמבר 14, 2023 בשעה 2:31 pm הגב

      מה גודל הביצים

      • malky adler ספטמבר 14, 2023 בשעה 2:39 pm הגב

        מדיום

    7. חן מרץ 30, 2025 בשעה 8:18 am הגב

      מלכי שלום,

      תודה על מתכונים מפורטים וטובים, אני תמיד מקבלת מחמאות כשאני מכינה את העוגות שלך.
      רציתי לשאול האם ניתן להכין את המתכון הזה בעוגה אחת, ברינג 22 ואם כן בכמה להכפיל את הכמויות.

      • malky adler אפריל 4, 2025 בשעה 2:04 pm הגב

        הי, תודה רבה. איזה כיף לשמוע.
        אפשר לעשות בכל גודל שתבחרי. כאן יש טבלת המרה לתבניות

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס