עוגה חגיגית שוקולדית במיוחד, הקונקורד. העוגה דורשת הכנה מראש אך התוצאה מצדיקה את המאמץ . עוגה חגיגית ונימוחה בפה.
חומרים
למרנג
6 חלבונים (180 גרם)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
50 גרם (1/3 כוס) קקאו
2-3 כפות סוכר לפיזור
למוס
375 גרם שוקולד מריר איכותי
135 גרם חמאה או מרגרינה
50 גרם (4 כפות) סוכר
7 ביצים מופרדות
30 מ"ל מים
כפית נס קפה
אופן ההכנה:
מרנג
- מחממים תנור ל110 מעלות
- מציירים על הצד האחורי של נייר האפיה 2 עיגולים האחד בקוטר 18 ס"מ והשני בקוטר 12 ס"מ
- מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב
- מנפים יחד את אבקת הסוכר והקקאו ומקפלים ידנית אל המרנג.
- מכניסים חלק מהמרנג לשק זילוף עם צנתר 12 מ"מ ומזלפים בצורת ספירלה 2 בסיסים לפי הקטרים שציירנו
את שארית המרנג מכניסים לשק זילוף עם צנתר בקוטר 10 מ"מ ומזלפים פסים ארוכים של מרנג. - מפזרים מעט סוכר על המרנג
- אופים כשעתיים עד לייבוש מלא. בודקים את המרנג, אם הוא משתחרר בקלות מנייר האפייה סימן שהוא מוכן. אם לא, יש להשאיר בתנור עד לייבוש מלא
מוס שוקולד
- ממיסים שוקולד וחמאה .
- שמים את החלמונים ו-2 כפות סוכר בקערה מעל סיר עם מים על האש (בן מרי) ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה וחמימה . למי שיש מדחום יש להגיע ל72 מעלות על מנת שהחלמונים יהיו מפוסטרים.
- מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה לחלמונים.
- ממיסים את הקפה במים ומוסיפים לתערובת.
- מקציפים את החלבונים ו2 כפות הסוכר הנותרות ומקפלים אל תערובת השוקולד.
- מכסים את המוס בניילון נצמד ומקררים במקרר.
הרכבת המנה
- מניחים את בסיס המרנג הגדול על צלחת הגשה נאה
- מורחים מחצית מכמות המוס
- מניחים מעל את בסיס המרנג השני ומכסים את העוגה ביתרת המוס כולל הצדדים שכבה של לפחות 1.5 – 2 ס"מ כדי שנוכל לתקוע את מקלות המרנג.
- מכניסים למקרר לייצוב
- כשהמוס יציב שוברים את מקלות המרנג ותוקעים במוס בצורה חופשית.
צילום: נחמי וולף סטיילינג מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7efuyc8
היי מלכי
תודה על המתכונים
האם אפשר להכין את המרנג לפני ולהקפיא
וכמה זמן העוגה יכולה להיות במקרר?
או מקפיא
תודה
מרנג אפשר להכין ואם הוא ממש יבש שומרים בקופסה אטומה, לא מקפיאים כי במקפיא הוא סופח לחות ונהרס.
העוגה טובה במקרר, סגורה בקופסה מלחות , עד שבוע
שלום
מתכון ממש טוב אבל האם יש אפשרות לעשות את המוס עם ביצים לא חיות?
הביצים מבושלות לטמפרטורת פיסטור. אין במוס ביצים חיות
האם יש אפשרות להכין את המוס פרווה?
בהחלט
הי מלכי,
תודה על המתכון
האם אפשר להכין את מוס השוקולד עם שמנת?
יש חשיבות בטעם לביצים?
תודה
את יכולה להכין מוס שוקולד אחר. כמובן שיש טעם מעודן במוס עם ביצים. הביצים מבושלות ואין בעיה של פיסטור