מנות אישיות של רולדת שוקולד וגנאש בציפוי אגוזים. מנה אלגנטית וקלה להכנה.
10 מנות
חומרים
ביסקוויט שוקולד
5 ביצים מופרדות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
כף וחצי קמח תפו"א
3 כפות קקאו
1 שקית סוכר וניל
גנאש
180 גר' שמנת מתוקה חלבית או פרווה
180 גרם שוקולד מריר
40 גרם (2 כפות) דבש
אגוזים מקורמלים
200 גר' אגוזי מלך
25 גרם (2 כפות) סוכר
כף מים
ציפוי
350 גר' שוקולד מריר
100 גר' שמן
אופן ההכנה:
ביסקוויט שוקולד
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר.
- מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, קקאו וקמח תפו"א
- מקפלים את הקצף
- מורחים על נייר אפיה משומן או על משטח סיליקון ואופים כ12-15 דקות
- מצננים וחותכים ל3 רצועות 30X10
גנאש שוקולד
- מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד והדבש
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט לקבלת גנאש חלב ומבריק
- מורחים מחצית מהגנאש על הביסקויט , מניחים עוד ביסקויט ומורחים את המחצית השניה של הגנאש מכסים בביסקויטהאחרון ומקפיאים
- חותכים למנות של 3 ס"מ על 10 ס"מ
אגוזים מקורמלים
- מרתיחים מים וסוכר עד להמסת הסוכר
- יוצקים על האגוזים ומערבבים היטב
- יוצקים על נייר אפיה או משטח סיליקון ואופים בתנור בחום של 150 מעלות כ 30-40 דקות עד לקבלת צבע זהוב
- מדביקים בעזרת מעט שוקולד מהציפוי על העוגה
ציפוי שוקולד
- ממיסים את השוקולד ומערבבים עם השמן
- מניחים את הקינוח על רשת
- ויוצקים את הציפוי
צילום: אלי סגל סטיילינג נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7fyrdg8
כמה זמן יכול להישמר ובאיזה אופן?
אפשר להקפיא בקופסה אטומה עד חודש. להפשיר לפני ההגשה
היי
קודם כל שלמות❣
תודה רבה
אשמח לדע אם יש אפשרות לעשות את החיתוכיות כעוגה אם כן איזה גודל תבנית?
הכמות הזו מתאימה כמו שכתוב ל30 על 10. אם את רוצה תבנית יותר גדולה תגדילי כמות בהתאם.
שלמות!!!
תודה ממש!
זה משנש אותי המון!
היי, אשמח לדעת אם לא בפסח כדאי להמיר את הקמח תפו"א לקמח או שעדיף קמח תפו"א
תודה רבה
אפשר עם קמח רגיל
היי מלכי, הכנתי המון קינוחים שלך והכל יצא מושלם. את העוגה הזו הכנתי בפסח כפס אחד ולא חתכתי למנות אישיות. יצא סוף!
שאלה – הילדים אצלנו לא מתים על שוקולד מריר. אם אני רוצה להכין את זה עם שוקולד חלב ' מה הכמויות של השוקולד שאני צריכה להשתמש?
הייתי מנסה בגנאש 120 שמנת ו250 שוקולד חלב
האם לפני מריחת הגנאש על הביסקוויט צריך לחכות שיתייצב או למרוח כשהוא חם ונוזלי? אני פשוט לא מבינה איך הוא נמרח יפה ולא זולג מהשוליים
היי מלכי, הקינוח נראה מעולה, שוקלת להכין לליל הסדר.
האם אפשר קורנפלור או קמח "כרגיל" במקום קמח תפו"א?
כן
אם אני משתמשת בשמנת פרווה של ריצ'- המקורי, צריך לדלל במים?
אם זה שמנת מרוכזת יש לדלל לפי ההוראות