אוהבי השוקולד התפקדו, קינוח שוקולדי במיוחד, ללא גלוטן. מתאים כמובן לפסח ולכל השנה.
דקואז אוורירי בטעם שוקולדי ומעליו מוס שוקולד קל הכנה המצופה בגלאסז' מבריק.
18 מנות
חומרים:
דקואז שוקולד
70 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים לאבקה)
90 גרם אבקת סוכר
10 גרם קמח תפו"א אוקורנפלור
10 גרם קקאו
70 גרם סוכר
100 גרם חלבון (5 חלבונים)
למריחה לאחר האפייה
3-4 כפות נפאז או ריבה
50 גרם קוקוס
למוס שוקולד
135 גר' שוקולד
150 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה
225 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה
לציפוי
70 גרם קקאו (רצוי 22% שומן)
150 מ"ל חלב קוקוס או חלב
200 גרם סוכר
50 מ"ל מים
10 גר' ג'לטין מומס ב60 גר' מים
אופן ההכנה:
דקואז
- מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר
- מקציפים למרנג מבריק ויציב
- מסננים את היבשים , ומקפלים ידנית למרנג
- מזלפים לתבניות או רינגים בקוטר 7 ס"מ ואופים 8 דק' ומצננים
- מחממים מעט את הנפאז או הריבה על מנת לרככה
- מורחים על דופן הדקואז וטובלים בקוקוס.
מוס שוקולד
- מרתיחים 150 מ"ל שמנת ויוצקים על השוקולד
- משהים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מצננים לטמ' הגוף
- מקציפים 225 מ"ל שמנת ומקפלים אל הגנאש
- יוצקים לתבנית שקעים בקוטר 6 ס"מ ומקפיאים
- משחררים מהתבנית יוצקים ציפוי ומניחים על הדקואז
- ניתן לוותר על הציפוי ולפדר בקקאו
חלב קוקוס
100 גר (כוס) ' קוקוס
300 מ"ל (כוס ורבע) מים רותחים
- מכניסים למעבד מזון וטוחנים כ5 דקות
- מסננים דרך חיתול בד
- מודדים את הכמות הרצויה למתכון
הרכבת המנה
- מרתיחים את כל חומרי הציפוי למעט הג'לטין. מקררים מעט ומוסיפים את הג'לטין המומס.
- מסננים את הקרם.
- מצננים לטמ' הגוף
שמים את המוס הקפוא ע"ג רשת ויוצקים את הציפוי
מניחים כל כיפת מוס על גבי בסיס דקואז.
צילוםL אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7z9gftp
אפשרי להשתמש בחלב וקמח רגילים?
חלב כן. במקום קמח תפוא, אפשר להשתמש בקורנפלור
היי מלכי
מה זה נפאז?
ואיפו קונים?
חומר שקוף כמו ג'ל שמשמש לזיגוג (בעיקר פירות או כשרוצים להבריק ולמשור על משהו)
על איזה חום אופים את הדקואז?
170 מעלות