אחד המתכונים הנוסטלגיים הוא עוגת היער השחור, משם לקחתי את השילוב של השוקולד עם הדובדבנים והכנתי את הקינוח בכוס.
היער השחור בכוסות
10 כוסות
חומרים:
לשכבת דובדבדים
1 צנצנת דובדבנים בסירופ מסוננים
80 גרם מחית דובדבן או נוזל מהצנצנת
2 כפות סוכר
כפית משחת או תמצית וניל
4 גרם (כפית) קורנפלור מדולל במעט מים (לפסח למי שלא אוכל קטניות אפשר עמילן תפו"א או טפיוקה)
3 גרם ג'לטין מומס ב18 מ"ל מים
לגנאש
300 גרם שוקולד מריר
320 מ"ל (מיכל ורבע) שמנת מתוקה חלבית או צמחית
קוביות ביסקויט שוקולד
15 גרם (כף וחצי) קמח (בפסח אבקת שקדים)
15 גרם (כף וחצי) קורנפלור או קמח תפו"א
15 גרם (כף וחצי) קקאו
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
3 חלבונים
3 חלמונים
30 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
קרם שנטילי
1 מיכל שמנת מתוקה חלבית או פרווה
3 כפות אבקת סוכר
כפית משחת וניל או תמצית וניל
אופן ההכנה:
שכבת הדובדבנים
- מרתיחים את הדובדבנים , הסוכר והמחית
- מוסיפים קורנפלור ומים ומבשלים להסמכה
- מסיירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין
- יוצקים לכוסות שכבה של כ3 ס"מ
- מקפיאים כשעה להתייצבות
גנאש
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד ומערבבים או טוחנים בבלנדר מוט
- יוצקים מעל שכבת הדובדבנים שכבה בגובה זהה
- מקפיאים כשעה להתייצבות
קוביות ביסקויט שוקולד
- מקציפים חלבונים מוסיפים את הסוכר בהדרגה
- מוסיפים חלמונים
- מסננים את היבשים ומערבבים עד לאיחוד
- מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים
- יוצקים על משטח סיליקון או נייר אפיה ומשטחים לעובי ס"מ
- אופים בחום של 180 מעלות 10-15 דקות
- מצננים וחותכים לקוביות של ס"מ ומפזרים על הגנאש
קרם שנטילי
- מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה ומזלפים מעל קוביות הביסקוויט
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y47jwtmx
נראה מושלם!!!
אשמח לדעת מאיפה את משיגה מוצרים כשרים לפסח (כשרות מהודרת)
אני קונה בכמויות גדולות אצל סיטונאים, אבל יש בחלק מהחנויות המתמחות
אני קונה בסיטונאות אצל כמה וכמה ספקים, אבל יש בחלק מהחנויות המתמחות
איפה ניתן להשיג ג׳לטין?
יש בסופר ובחנויות מתמחות. עדיף לקנות בחנויות מתמחות
אפשר להכין שבוע מראש ולשמור במקפיא?
כן
תודה רבה
חג שמח 🙂
היי
האם אפשר להכין מראש ואם כן כמה זמן והיכן לשמור (מקפיא/מקרר)?
אפשר לשמור במקפיא בקופסה אטומה
לגבי שכבת הדובדבנים
האם מלית דובדבנים גם טוב
ואם לא, איפה קונים דובדבנים (יש חסד לא היה
ולא זכור לי שנתקלתי אי פעם בדבר כזה….)
והאם לא צריך לרסק אותם?
הם נשארים ככה בשלמותם?
ממש תודה מראש
על הענות….
את יכולה לשים מלית דובדבנים במקום כל השכבה הזו. דובדבנים חמוצים מגיעים בצנצנות (אני קניתי באושר עד) הם מתרככבים בבישול ואין צורך לרסק,