אין כמו פירות ההדר שלנו, מה יותר חורפי מקינוח מרשים בשילוב של שוקולד תפוז ונקשט בקליפות הדרים מסוכרות שמתאימות לקישוט ולשידרוג קינוחים וסלטים.
לפרווה ניתן להמיר את השוקולד חלב בשוקולד מריר.
תבנית אינגליש קייק או 2 מסגרות 30X4
חומרים
לבסיס
60 גרם (1/2 כוס) חמוציות
40 גרם (1/2 כוס) קוקוס
85 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים
45 גרם חמאה או חמאת קקאו מומסת
1 כף דבש
קרם תפוז
200 גרם מיץ תפוזים סחוט טרי (אפשר גם תפוז דם)
4 חלמונים
1 ביצה
60 גרם (1/3 כוס) סוכר
2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים
75 גרם חמאה
מוס שוקולד חלב
150 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
250 גרם שמנת מתוקה (1 מיכל)
גרידת תפוז
לקישוט קליפות תפוז מסוכרים
אופן ההכנה:
הכנת הבסיס-
- מעבדים את השקדים , החמוציות והקוקוס במעבד מזון
- מוסיפים חמאה /חמאת קקאו ודבש
- שוטחים בתבנית לעובי של 2 מ"מ.
- מקפיאים כחצי שעה
קרם תפוז
- מערבבים מיץ, ביצים וסוכר ושמים על בן מרי
- מערבבים מידי פעם עד להסמכה
- מוסיפים ג'לטין מומס ומצננים מעט
- מוסיפים חמאה ומערבבים בבלנדר מוט.
- יוצקים על הבסיס ומצננים.
מוס שוקולד חלב
- מרתיחים שמנת מתוקה וגרידת תפוז ויוצקים על השוקולד.
- ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה
- מעבירים לקערה המיקסר ומקציפים עם וו גיטרה (לא מקצף בלון) עד לקבלת קצף כמעט יציב ,זהירות מהקצפת יתר שלא ישבר
- מעבירים לשקית זילוף עם צנתר לבחירה ומזליפים על גבי המוס בצורה נאה
- מקשטים בקליפות תפוז מסוכרות
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קליפות תפוז מסוכרות
חומרים:
4 תפוזים
מים
מלח
1/2 ליטר מים
3.5 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
קולפים את התפוזים כולל הקליפה הלבנה
וחותכים לרצועות
משרים בסיר עם מים וחופן מלח ל24 שעות על מנת להוציא את המרירות
מסננים ושוטפים היטב
מרתיחים מים וסוכר עד לקבלת סירופ. מוסיפים את הקליפות ומבשלים 3/4 שעה
מעבירים למקרר לעוד 24 שעות
מסננים את הקליפות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
מייבשים בתנור בחום של 110-120 מעלות כשעה
מאחסנים בצנצנת אטומה
הי
בבסיס כתוב חמאה בעוד בהוראות כתוב חמאת קקאו
גם חמאה רגילה תעבוד?
כן