• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    קיש בטטה ותפוחי אדמה

    תפוחי אדמה ובטטה הולכים מצויין עם רוזמרין ושמן זית, אז בבצק שילבתי רוזמרין ושמן זית ושידכתי אותם לפרוסות דקות של תפוחי  אדמה ובטטה בקיש פרווה ואפילו טבעוני.

     

    קיש תפוחי אדמה ובטטה

    תבנית קוטר 20

    חומרים:

    בצק פריך

    280 גרם (2 כוסות) קמח
    1/2 כוס שמן זית
    1/2 כוס קרם קוקוס
    עלים מ3 ענפי רוזמרין
    1/2 כפית מלח

    מלית

    2 בטטות
    2 תפו"א
    100 גרם גבינת טופו (לא חובה)
    שמן זית
    מלח
    פלפל שחור גרוס

    רויאל

    1 מיכל שמנת סויה
    2 כפות קמח
    מלח
    פלפל שחור

    אופן ההכנה:

    בצק פריך

    • טוחנים את הקמח עם עלי הרוזמרין
    • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבצק אחיד
    • מרדדים בין 2 נירות אפיה לעובי של 4 – 5 מ"מ ומקררים כשעתיים לפחות
    • מרפדים תבנית שוליים ודפנות מחוררים במזלג ומקפיאים כחצי שעה
    • אופים 180 מעלות 15 דקות

    מלית

    • פורסים במנדולינה או סכין חדה את הבטטות ותפו"א
    • מסדרים על נייר אפיה בשכבה אחת
    • מורחים בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור
    • מכסים בנייר אפיה ומניחים תבנית נוספת כמשקולת
    • אופים בחלום של 180 מעלות 20 דקות לריכוך
    • מצננים ומסדרים לבירוגין מחצית מכמות הירקות בקלתית, שמים תלוליות מקרם הטופו ומסדרים את יתרת הירקות.

    רויאל

    • מערבבים את חומרי הרויאל ויוצקים על המלית
    • אופים כ40 דקות להזהבה.

     

     

     

    צילום: אסף אמברם   סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydcdd2we
    שיתוף
    פורסם ב: מאפים מלוחים, מתכונים טבעוניים, קישים תגיות: בטטה, טבעוני, קיש, רוזמרין, שמן זית, תפוחי אדמה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    פיתות גבינות ללא גלוטן במחבת

    פיתות גבינות ללא גלוטן במחבת

    בייגל

    בייגל

    כיסוני גבינה וזיתים מבצק יוגורט

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    10 תגובות

    1. בלהה שוק מאי 27, 2018 בשעה 11:48 am הגב

      שלום מלכי
      אם רוצים לעשות את הקיש חלבי באיזו גבינה ניתן להשתמש במקום הטופו? והאם אפשר להחליף את השמן זית וקרם קוקוס בחמאה? באיזו כמות?

      תודה בלהה שוק

      • malky adler מאי 30, 2018 בשעה 7:05 am הגב

        אפשר לשים גבינה צפתית ולעשות בצק פריך אחר עם חמאה

      • תמר אוגוסט 1, 2024 בשעה 9:45 pm הגב

        היי מלכי,
        מה שלומך?
        במלית של הקיש הכוונה לגבינת טופו ממרח או שיש מרקם קשה כמו בולגרית?
        תודה!

        • malky adler אוגוסט 5, 2024 בשעה 1:01 pm הגב

          מרקם כמו גבינה לבנה

    2. אס נובמבר 21, 2019 בשעה 12:55 pm הגב

      יש תחליף פרווה לשמנת סויה בשביל הרויאל?

      • malky adler נובמבר 22, 2019 בשעה 8:05 am הגב

        סויה זה פרווה

    3. אס נובמבר 23, 2019 בשעה 3:47 pm הגב

      התכונתי תחליף לשמנת סויה ושעדיין יישאר פרווה.

      • malky adler נובמבר 24, 2019 בשעה 11:12 am הגב

        אם תמצאי תחליף שמנת אחר

    4. חיה מרץ 31, 2022 בשעה 11:42 pm הגב

      באיזה תבנית עשית את זה בתבנית פאי?

      • malky adler אפריל 3, 2022 בשעה 6:11 pm הגב

        כן

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס