• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    קסטה פאי לימון
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    קסטה פאי לימון

    ההשראה למנה הייתה פאי לימון , רציתי להישאר עם המרכיבים של בצק פריך קרם לימון ומרנג בהגשה קצת שונה. אהבתם?

    המתכון מעולה בגירסה הפרווה שלו

     

    10 מנות

    חומרים:

    בצק פריך

    150 גר' קמח (1 כוס+כף)
    100 גר' חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
    40 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
    40 גר' אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
    1 חלמון

    קרם לימון

    125 מ"ל מיץ לימון (1/2 כוס)
    גרידה מלימון אחד
    3 חלמונים
    2 ביצים
    65 גרם (1/3 כוס) סוכר
    50 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
    2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים

    למרנג

    100 גרם חלבון (3 חלבונים L)
    200 גרם סוכר

    אופן ההכנה:

    בצק פריך

    • שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
    • מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
    • מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כ20 הדקות
    • מחממים תנור ל 180 מעלות.
    • קורצים 20 עיגולים בקוטר 7 ס"מ ואופים כ12 להזהבה

    קרם לימון

    • מערבבים מיץ ביצים וסוכר. שמים על בן מרי (סיר עם מים) ומערבבים מידי פעם עד להסמכה של המסה.
    • מסננים ומוסיפים את גרידת הלימון.
    • מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
    • מחממים את הג'לטין במיקרו להמסה מלאה מוסיפים לתערובת ומערבבים
    • יוצקים לרינגים בקוטר 5 גובה 2 ומקפיאים
    • מחלצים מהרינגים ומניחים במרכז העוגיה
    • מכסים בעוגיה נוספת

    מרנג

    • מכינים מרנג שוויצרי מהחלבון והסוכר:
    • מחממים חלבון וסוכר על בן מרי עד שהסוכר נמס (60 מעלות)
    • מעבירים למיקסר ומקציפים למרנג יציב
    • מעבירים לשק זילוף ומזלפים מסביב לקרם הלימון. מיישרים בעזרת ספטלה או סכין.
    • צורבים בברנר מסביב
    • שומרים במקרר או במקפיא בקופסה אטומה

    הערה:

    • אם אתם עושים את הקרם בתוך קלתית (פאי לימון) ותרו על הג'לטין
    • אם אין לכם רינגים אישיים, תשטחו בתבנית בגובה 2 ס"מ ותקרצו עיגולים בקוטר 5 ס"מ (זה קצת פחות חסכוני)

    צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yayj6alw
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לאירועים חגיגיים, קינוחי פרווה, קינוחים אישיים, קינוחים לסעודת שבת תגיות: לימון, מרנג, פאי לימון, קסטה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    פאי לימון ללא גלוטן לפסח

    פאי לימון ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    14 תגובות

    1. יניב אפריל 20, 2018 בשעה 3:08 pm הגב

      הייי תודה על המתכון

      שעושים את הקרם לימון על הבן מארי , לאיזה רמה של הסמכה זה צריך להגיע? נניח אם אשתמש ב -במד חום או לא במד חום איך אני יודע שזה סמיך מספיק?

      תודה רבה

      • malky adler אפריל 20, 2018 בשעה 3:29 pm הגב

        במד חום זה בערך 82-84 מעלות. את תראי שזה מסמיך . רק תזהר שהביצים לא יהפכו לחביתה. תערבב כל הזמן.
        בהצלחה!!!

    2. שרון אפריל 25, 2018 בשעה 8:54 pm הגב

      היי, יש לי רינג אחד, יכולה להקפיא ולקרוץ? יעבוד?

      • malky adler אפריל 26, 2018 בשעה 4:15 am הגב

        אפשרי, אבל יש הרבה קרם שהולך לאיבוד

    3. אורית מרצבך מאי 1, 2018 בשעה 4:27 am הגב

      האם ניתן להקפיא עם המרנג הצרוב?

      • malky adler מאי 1, 2018 בשעה 6:11 am הגב

        כן

    4. אורית מרצבך מאי 1, 2018 בשעה 1:22 pm הגב

      רציתי לעשות כמות גדולה של הקינוח הזה ואין לי הרבה רינגים אז עשיתי כמות כפולה של הקרם ושיטחתי את זה על תבנית בגובה 2 ס"מ ואחרי שקפא, קרצתי מזה עיגולים. בקוטר 5 ס"מ.

      • malky adler מאי 1, 2018 בשעה 1:32 pm הגב

        מצויין, לא המלצתי על זה כי הרבה קרם הולך לאיבוד אבל זה פיתרון מצויין, ואת השאריות מנשנשים בכיף…
        ספרי איך יצא 🙂

    5. אורית מרצבך מאי 2, 2018 בשעה 7:01 am הגב

      יצא מעולה. כמו בתמונה. תודה !!!

      • malky adler מאי 2, 2018 בשעה 8:50 am הגב

        איזה כיף, שמחה לשמוע. תודה

    6. רימון אפריל 15, 2019 בשעה 9:35 am הגב

      האם אפשר להכין בלי השוקולד הלבן,יש משהו שאפשר לשים במקום?
      תודה

      • malky adler אפריל 15, 2019 בשעה 9:42 am הגב

        חמאה

    7. אי ל יוני 24, 2020 בשעה 8:58 am הגב

      אם אני עושה בטרטלטים האם זה טוב בהקפאה?
      והאם ניתן להקפיא גם עם המרנג הצרוב. או שזה מאבד מטעמו?

      • malky adler יוני 24, 2020 בשעה 9:35 am הגב

        אפשר להקפיא בלי המרנג. עם מרנג לא הייתי מקפיאה ליותר מיום אחד

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס