מנה קייצית ומרעננת היא הקסטה. וכדי שתהיה גם קצת יותר בריאה יותר נכין קסטת גבינה. העוגיות עשויות מבצק ברטון עשיר עם חלמונים מבושלים שייתנו לבצק פריכות ועדינות.
מסגרת או תבנית 20X20
16 מנות
חומרים
לבצק ברטון
2 חלמונים מבושלים (מבשלים ביצים קשות, מוציאים את החלמון ומעבירים דרך מסננת)
140 גר' חמאה
120 גר' סוכר (2/3 כוס)
185 גר' קמח (כוס ושליש)
1 שקית אבקת אפיה
לגלידה
170 גרם גבינה 9%
2 כפות פודינג וניל אינסטנט
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
בצק ברטון
- שמים במעבד את כל חומרי הבצק ומעבדים עד לקבלת גוש בצק.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של 3 מ"מ, ומכניסים למקרר לשעה.
- מסירים את הנייר העליון , מסמנים ריבועים בגודל 4 ס"מ ואופים בחום של 160 מעלות כ15 דקות.
- מיד כשמוציאים מהתנור ובעוד הבצק חם חותכים את הריבועים ומצננים
גלידה
- מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג לקצפת יציבה
- מוסיפים את הגבינה וטורפים לתערובת אחידה
- יוצקים למסגרת ומקפיאים
- חותכים לריבועים של 4 ס"מ
- מצמידים לכל ריבוע גבינה 2 עוגיות בצק ומקפיאים
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybpsuvh9