הימים חמים ובא להתפנק עם קינוח מרענן או סתם משהו מתוק וקר באמצע היום, קסטת שוקולד מפנקת מתאימה בדיוק לזה
6 מנות
חומרים:
לעוגיות
120 גר' חמאה או מרגרינה רכה
60 גר'(1/2 כוס) אבקת סוכר
160 גר' (כוס+כף) קמח
1/4 כפית משחת וניל או אבקת וניל
1 חלמון
לקרם שוקולד
250 מ"ל שמנת מתוקה
90 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
עוגיות
- במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר
- מוסיפים חלמון ווניל
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 1/2 ס"מ ומקפיאים כחצי שעה
- קורצים עוגיות בקוטר 6 ס"מ
- אופים בחום של 150 מעלות 20 דק'
- ניתן לאפות על משטח סילפאן ואז מתקבלת עוגיה עם דוגמת רשת.
קרם שוקולד
- מרתיחים 100 מ"ל מהשמנת ויוצקים על השוקולד.
- ממתינים כ30 שניות ומערבבים על לקבלת תערובת אחידה
- מצננים לטמ' הגוף
- מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים אל התערובת.
- יוצקים לרינגים בקוטר 6 ס"מ עד לגובה של כ3 ס"מ ומקפיאים
- מחלצים מהרינג ומצמידים 2 עוגיות מ2 הצדדים.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7hog5vv
תודה על המתכון לכנאפה. הכנתי לשבועות ויצא מצויין!
אני ממש שמחה לשמוע. תודה רבה
היי, אני רוצה להכין את המתכון הנפלא הזה,
היכן ניתן להשיג רינגים במידות שנכתבו במתכון?
עדיפות לאזור צפון…
בחנויות מתמחות. אני מניחה שאצל מר קייק, סער, ועוד
היי
האם ניתן להוסיף גלטין לקרם שוקולד על מנת לתת לו יציבות?
אם כן כמה ג'לטין?
כשמשתמשים בשוקולד מריר איכותי אין צורך להוסיף ג'לטין. מוצקי הקקאו בשוקולד מספיק יציבים.
היי, רצתי לדעת האם הגלידה תהיה טעימה פרווה?
בהחלט כן. תשתמשי בשוקולד מריר איכותי עם אחוז מוצקי קקאו גבוה
תודה על מתכונים מעלפים!! רציתי בבקשה לשאול, כמה זמן לפני האירוע אפשר להכין ולהרכיב את הקסטה ולשמור בהקפאה אטומה? תודה
עד 3 שבועות