בשנות השמונים כולנו אהבנו קינוח עדין בטעם וניל. ניזכר שוב בקרם בואריה של פעם…
לפני הרבה שנים כשעוד עבדתי כחשבת בתפרון, הייתה תקופה ארוכה שהעבירו את מחלקת הנהלת חשבונות מהמרכז למפעל בצפון , והייתי נוסעת מספר פעמים בשבוע למשגב. הייתי בקשר חם ואוהב עם האנשים המקסימים והוזמנתי למדורת ל"ג בעומר אצל אחת העובדות ביחידת המחשב, יפעת עז, היה ערב מאד מהנה, (למרות שלא אכלתי מטעמי כשרות) בסוף הערב יפעת הגישה קרם בואריה שאמא שלה הכינה וכולם החמיאו. מכיוון שלא טעמתי, הייתי חייבת לנסות בבית. קיבלתי את המתכון ואני חושבת שזו הייתה הפעם הראשונה שהתעסקתי עם ג'לטין.
אז מי שיש לו זיכרונות מהקינוח שכיכב בשנות ה80, מוזמן לנסות.
תבנית 20X30
חומרים:
4 ביצים מופרדות
1 כף (15 גרם) קורנפלור או עמילן טפיוקה
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
1+1/4 (300 מ"ל) כוס חלב
10 גר' גלטין מומס ב60 גר' מים
2 כפות (20 גרם) סוכר
1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה
לציפוי:
50 גרם שוקולד
1 כף שמן
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
- מערבבים חלמונים עם 2/3 כוס סוכר, סוכר וניל והקורנפלור
- מוסיפים לחלב ומבשלים לסף רתיחה (למי שיש מדחום 84 מעלות)
- מסירים מהאש
- מחממים את הגלטין כ15 שניות) במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים, ומוסיפים לתערובת החמה.
- מצננים לטמפרטורת החדר
- מקציפים חלבונים עם 2 כפות סוכר ומקפלים לתערובת
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת
- יוצקים לתבנית ומקררים
- לפני ההגשה ממיסים שוקולד ושמן ומזלפים מעט על המנה , אפשר גם לזלף סירופ שוקולד מוכן.
- מעטרים באגוזים קצוצים
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybskh7kg
בוקר טוב, אפשר לעשות את הקרם באווריה פרווה?
תודה גילה
מבחינה טכנית אפשר, אבל לדעתי הטעם עם תחליפים יהיה פחות טעים