אין כמו קרמבו בחורף, הפעם הקרמבו הוא לאוהבי המוקה. הוספתי גם הפתעה של קרם קפה ושוקולד אבל אפשר לוותר אם רוצים משהו מהיר יותר…
15 יחידות
חומרים:
ברטון שוקולד
80 גרם חמאה/מרגרינה
80 גרם (1/3 כוס+כף) סוכר
2 חלמונים
100 גרם (2/3 כוס+כף) קמח
15 גרם (כף) קקאו
10 גרם אבקת אפייה
קרמו קפה
120 גר' (חצי מיכל) שמנת מתוקה או צמחית
1 כפית נס קפה איכותית
15 גרם (כף) סוכר
1 חלמון לארג'
50 גר' שוקולד מריר
1 גרם ג'לטין + 6 גר' מים
מרנג שויצרי
100 גרם (4 חלבונים) חלבון
200 גרם (כוס) סוכר
כפית נס קפה
לציפוי
250 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאת קקאו או 2 כפות שמן
אופן ההכנה:
בצק ברטון
- שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים ומעבדים לבצק
- מרדדים בין 2 נירות אפיה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כשעה
- קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומכניסים לרינגים או לתבנית שקעים בקוטר 5 ס"מ (העוגיה מתפשטת באפיה)
- אופים 170 מעלות 10 דקות ומצננים
הערה: אפשר להחליף את הבסיס בעוגיות בצק פריך
קרמו קפה
- מחממים שמנת, חלמונים וסוכר לסף רתיחה עד להסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד (מי שיש לו מדחום 84 מעלות)
- מוסיפים שוקולד וג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק
- יוצקים לתבנית חצי כדור בקוטר 2 ס"מ ומקפיאים
- משחררים מהתבנית ומניחים חצי כדור על כל עוגיה
למרנג
- מחממים חלבון וסוכר וקפה על בן מרי תוך כדי ערבוב עד להמסה של הסוכר (60 מעלות)
- מעבירים למיקסר ומקציפים למרנג יציב
- מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים מעל הקרמו קפה
- רצוי להקפיא לפני הציפוי לפחות שעה
ציפוי
- ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו או שמן
- מניחים את הקרמבואים על גבי רשת ויוצקים את השוקולד לציפוי.
- ניתן לפזר פולי קקאו גרוסים
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb5gfkaa
הי מלכי,
הדברים שאת ושה מקסימים.
רציתי לשאול לגבי הקרמבו מוקה, אם אני מכינה אותם ביום שלישי לשבת. איפה לאחסן אותם עד שבת?
במקרר? במקפיא? האם זה נשמר טוב?
וכן לגבי כלל הפטיפורים, איך נכון לשמור אותם אם מכינים אותם מספר ימים מראש?
תודה רבה,
אביגיל
הי אביגיל, את יכולה לשמור במקפיא בקופסה סגורה
תודה רבה
היי מלכי, תודה על מתכונים מהממים…
שאלה לגבי הבצק ברטון, אני רוצה להכין בלי קקאו. אני פשוט מורידה מהמתכון או שאפשר להוסיף עוד קמח??
הי, תודה רבה.
את יכולה לקחת מתכון מעולה לברטון מהמתכון של הקסטת גבינה
מה עושים לאחר זילוף המרנג? אופים ,מקפיאים?
מקפיאים קצת