קרמבל תפוחים קלאסי מועשר בשזיפים שצובעים אותו באדום מהמם
8 מנות
חומרים:
לתערובת תפוחים ושזיפים
6 תפוחים גרנד חתוכים לקוביות
2-3 שזיפים חתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
30 גר' חמאה/מרגרינה
לקרמבל
200 גר' קמח
200 גר' סוכר
100 גר' חמאה/מרגרינה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מחממים את הסוכר בסיר בעל תחתית עבה עד לקבלת קרמל זהוב, זהירות לא לשרוף
- מוסיפים את המרגרינה ואת קוביות התפוחים
- מבשלים מעט לריכוך אך לא למרקם דייסתי ומוסיפים את השזיפים ל5 דקות
- מקררים ומסננים את הפירות
- מכניסים לכלים חסיני אש
- טוחנים את חומרי הקרמבל במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית ומפזרים על תערובת התפוחים והשזיפים
- אופים כ20 דקות להשחמה.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y72w9qml
תודה רבה
מתכון מעולה וקל!!
השתמשתי בקמח כוסמין ושמן קוקוס ודבש
ובקארמבל הוספתי קמח שקדים
יצא טעים ממש
הגשתי חם!