חומרים:
קרפ:
5 ביצים שלמות
5 כפות קמח תפו"א
מלח
כף שמן
כוס מים
מלית:
1 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות גדושות קמח תפו"א
1/4 כוס מים
1 ביצה מופרדת
5 כפות סוכר
רוטב
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
כפית קמח תפו"א מומס במעט מים
אופן ההכנה:
קרפ
- מערבבים במטריפה את כל חומרי הקרפ לבלילה אחידה ללא גושים.
- מחממים מחבת עם מעט שמן
- יוצקים חצי מצקת כדי ליצור עלה דק מאד ומטגנים משני צידי הקרפ.
מלית
- מרתיחים את מיץ התפוזים.
- מערבבים את הקמח תפו"א עם המים לתערובת נוזלית ומוזגים בזרם איטי למיץ תוך כדי בחישה מתמדת, על מנת לא לקבל גושים.
- מרתיחים שוב ומכבים את האש.
- מקציפים חלבון וסוכר
- מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים לקצף את החלמון
- מוזגים תוך כדי ערבול איטי את תערובת התפוזים.
- מקררים וממלאים את הקרפ סמוך להגשה
רוטב
- מרתיחים את מיץ התפוזים והסוכר
- מערבבים את הקמח תפו"א עם המים לתערובת נוזלית ומוזגים בזרם איטי למיץ תוך כדי בחישה מתמדת, על מנת לא לקבל גושים.
- מרתיחים שוב ומכבים את האש
- יוצקים את הרוטב החם על הקרפ ומקשטים בקליפות תפוז מסוכרות
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7okcrdg