חומרים
לרולדה
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1 וחצי כפות קקאו
3 כפות קמח
למילוי
1 מיכל שמנת מתוקה או מצחית
1 כוס חלב או חלב סויה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית קפה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר לתערובת תפוחה ובהירה
- מקציפים בנפרד את החלבונים עם יתרת סוכר לקצף יציב
- מקפלים לתערובת החלמונים
- מחלקים את המסה לשתי חלקים
- לחלק אחד להוסיף 2 כפות קמח ולשני את הקקאו + כף קמח ומעבירים ל2 שקיות זילוף
- מזלפים פסים לסירוגין באלכסון ע"ג ניר אפיה
- אופים כ10 דקות
- מגלגלים עם נייר האפייה ומצננים
מילוי
- מקציפים את חומרי המלית לקצפת יציבה
- פותחים את הרולדה, ומשחררים את הנייר
- מורחים את הקרם ומגלגלים לרולדה הדוקה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6u9z789
הי מלכי
תודה על כל המתכונים השווים.. רציתי לשאול א. בשקית זילוף אין צורך בצנטר נכון?
ב. אני מעוניינת לשלוח את הרולדה למשלוח מנות.. במידה ולא יצא לי יפה כמו בתמונה נראה לך שיהיה אפשר להזליף על הזברה שוקולד חום ולבן? וא"כ איך?
תודה רבה
אין צורך בצנתר. אפשר תמיד לצפות את הרולדה. לדעתי יצא לך יפה, זה לא מסובך
לאיזה גודל ביצים את מתכוונת? M או L?
אם יש לי L כמה ביצים אני צריכה?
תודה רבה!
מדיום, כל ביצה מדיום שוקולד 50 גרם, אז תשקלי
תודה! השתמשתי ב4 ביצים, יצא מעולה!
מה שכן המילוי לא יצא כ"כ מתוק אז הוספתי לו שקית סוכר וניל.
אבל מתכון מוצלח ויצא מאד יפה!
האם אפשר לעשות את זה עם קמח מולינו ללא גלוטן?
לא ניסיתי
בשימוש במיקסר חזק וטוב, יש אפשרות שלא להפריד את הביצים?
ההפרדה לא קשורה למיקסר