הגירסה הביתית של שוקופאי , לאחר מספר ניסיונות הגעתי לתוצאה שהייתה אהובה על בני המשפחה, יותר טעים מהגרסה הקנויה…
10 יחידות
חומרים
קרפים
3 ביצים
1+1/2 כוסות קמח
2+1/4 כוסות סודה מוגז או חלב
3 כפות שמן
2 כפות סוכר
קורט מלח
מילוי שוקולד
300 גר' שוקולד מריר
75 גר' חמאה/מרגרינה
3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
2 כפות קקאו
1/2 כוס סוכר
לטיגון:
100 גר' פטיבר מרוסק
אופן ההכנה:
קרפים
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ללא גושים. ניתן להיעזר בבלנדר
- מרססים מעט שמן במחבת בינונית או מורחים את המחבת בשמן בעזרת נייר סופג. מחממים את המחבת היטב עד שהיא חמה מאוד.
- יוצקים כחצי מצקת מהבלילה ומטים את המחבת על מנת שהבלילה תשתטח על כל פני המחבת ותתקבל דקיקה. מטגנים כדקה מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים עוד כחצי דקה. מטגנים כך מחצית מהבלילה.
מילוי שוקולד
- ממיסים על אש נמוכה את כל חומרי המלית.
- מצננים את העיסה
- שמים כף גדושה מהמלית בשליש התחתון של החביתית, מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים.
- מקפיאים כחצי שעה להתייצבות
- טובלים את הגלילים בבלילה שנותרה וטובלים בפטיבר מרוסק
- מטגנים מספר שניות להזהבה
- מומלץ לאכול חם
עד שלב הטיגון ניתן לשמור את השוקו פאי בהקפאה
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7beka58