• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / אודות מלכי / שאלות נפוצות

    שאלות נפוצות

    אני נתקלת המון בשאלות לגבי חומרי גלם והשימוש בהם, אנסה לענות על חלק מהן כאן

    מהי מסת ג'לטין?

    יש מספר סוגי ג'לטין, אני אתייחס לאבקת ג'לטין העשויה מדגים.

    משרים את הג'לטין ביחס של 1:6 כלומר 6 גרם מים על כל גרם ג'לטין.

    לדוגמא אם מכינים 10 גרם ג'לטין מוסיפים 60 גרם מים קרים ומערבבים היטב. 

    המים יחד עם הג'לטין -70 גרם לפי הדוגמא נקראים מסת ג'לטין

    כיצד מכינים מסת ג'לטין?

    משרים את הג'לטין והמים עד שכל הנוזלים נספגים. שמים במיקרו מספר שניות עד לקבלת נוזל צלול. 

    מכסים ושמים במקרר ומשתמשים לפי הצורך.

    איך משתמשים בג'לטין?

    כאשר המסה חמה כמו בקרם אנגלז, שוקלים את הכמות הרצויה ומוסיפים למסה החמה. הג'לטין יימס מהחום של המסה.

    כאשר המסה קרה ממיסים את הכמות הרצויה על לקבלת נוזל חלק ועושים השוואת טמפרטורות ע"י הוספת כמות קטנה מהמסה לתוך הג'לטין תוך כדי עירבוב עד שקבלת תערובת חלקה אותה מוסיפים למסה הגדולה ומערבבים

    האם יש לך טיפים להצלחת פחזניות?
    • נוזלים – את הנוזלים ניתן להרכיב בכמה צורות: כל כמות הנוזלים חלב, מחצית מכמות הנוזלים מים והמחצית השנייה חלב ואם רוצים פרווה אפשר גם רק מים. כשמכינים עם חלב, הפחזניות נראות יותר "שזופות" בגלל הקרמל של החלב.
    • שומן – ניתן להכין עם חמאה או מרגרינה ואפשר גם להחליף את השומן בשמן אבל הכמות היא 80% מכמות החמאה/ המרגרינה שבמתכון.
    • יש להוסיף את הביצים אחת אחת ולבדוק שהמסה אינה נוזלית. הבדיקה נעשית באופן הבא: לקחים מעט מהמסה בין אצבע ואגודל, מותחים לכ7 ס"מ, ואם הבצק נמתח ולא נקרע סימן שהוא טוב.  זהירות: אם המסה נוזלית אי אפשר לתקן .
    • אין לפתוח את התנור במשך האפייה.
    איך ממירים את העוגות או הקינוחים לגודל שונה

    אני משתמשת באפליקציה שבנה צבי אבידור. האפליקציה קלה לשימוש – מכניסים את הגודל המקורי , עגול, ריבוע או מלבן. ולאחר מכן את הגודל שאתם רוצים להכין , אם רוצים מנות אישיות ניתן לציין גם כמות. ואז לוחצים על "חשב יחס" ומתקבלת תוצאה לפיה עליהם להקטין או להגדיל את הכמות שבמתכון המקורי.

    להורדת האפליקציה לחצו כאן

    זקוקים עדיין למידע נוסף?

    צרו קשר כאן >

    על מלכי אדלר
    • אודות מלכי
    • שאלות נפוצות
    • מן התקשורת
    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!
    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס