את הארטיקים האלו לא תוכלו להפסיק לאכול. ממש כמו "מגנום" בגרסה הביתית שלו. אל נסו להפוך אותם לפרווה… תודה לחברתי רוני על המתכון המוצלח.
10 יחידות
חומרים:
ארטיקים
120 גר' שוקולד מריר
1/3 כוס סוכר
75 גר' חמאה
500 מ"ל שמנת מתוקה
1/8 כפית מלח
5 גר' ג'לטין מומס ב30 מ"ל מים
כפית תמצית וניל
ציפוי
200 גר' שוקולד מריר
20 גרם חמאת קקאו או כף שמן
אופן ההכנה:
ארטיקים
- ממיסים בסיר שוקולד סוכר וחמאה
- מוסיפים שמנת מתוקה וג'לטין מומס ומבשליםתוך כדי ערבוב עם מטרפה כ10 דק'
- מעבירים את התערובת למעבד מזון ולטחון 2-3 דקןת
- יוצקים לתבנית ארטיקים למקפיאים כחצי שעה
- נועצים מקל ומקפיאים למשך לילה.
ציפוי
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו או שמוסיפים את השמן במקום חמאת הקקאו
- יוצקים לכלי צר וגבוה (אפשר גם כוס)
- טובלים את הארטיקים הקפואים ואוכלים בהנאה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycfsl95t
במה ניתן להחליף את הג'לטין?
אין במה להחליף
את יכולה לוותר ואז לאכול ישר מהמקפיא. הגלטין נותן לו אופציה להשאר יותר זמן מחוץ למקפיא ועדין להשאר יציב
היי
ראיתי שיש לך מתכונים לגלידות עם חלב מרוכז, וכאלה שבלי חלב מרוכז.
אני מעדיפה את השימוש בחלב מרוכז על פני ביצים חיות (במתכון הספציפי הזה אין שימוש בהן אבל היו כאלה שכן). אני ממש רוצה להכין את כל הטעמים הנפלאים של המתכונים שפרסמת ורציתי לבקש אם תוכלי להנחות אותי איך להכין אותם עם חלב מרוכז.
אם אני רוצה גלידת שוקולד או וניל וקרמל או פטל וכו- איך להכין עם חלב מרוכז?
תודה רבה!!! ♥♥♥♥
מתכון לגלידת ווניל עם חלב מרוכז יש כאן
מתכון לגלידת שוקולד עם חלב מרוכז יש כאן
אם השמנת מתוקה לא מוקצפת איך מתקבל נפח?
האם הטחינה במעבד מזון מכניסה אויר למסה?
זה ארטיק ולא מוס
שלום מלכי
הכנתי אתמול את הארטיק שוקו שוקו
עשיתי הכל לפי המתכון חוץ מזה שהחלפתי את השמנת בריצ
והכפלתי כמויות בדיוק לפי המתכון
מה שקרה זה ששמתי את הארטיקים במקפיא אתמול ב 8 בערב עד היום בשעה 2 בצהריים
ועדיין לא קפא!!!!!!!!!עדיין גלי כזה ואי אפשר להוציא מהתבנית
את יודעת למה?או מה אפשר לעשות כרגע כי זה מלאאא חומרים?
אשמח לתגובה מהירה תודה רבה
את יכולה לנסות להוריד את הטמפרטורה במקפיא למינוס 23 מעלות.
ייתכן שלא קפא כי החלפת בגלידן, יש לו יותר סוכר משמנת מתוקה וסוכרפחות קפא
היי מלכי
רציתי לדעת האם המגנום שוקו שוקו בגרסה פרווה מתאימה לבר של בר מצווה ז"א 5שעות בחוץ על הבר ללא הקפאה?
ואם לא איזה ארטיק את כן ממליצה שיכול להחזיק על בר כמה שעות ללא הקפאה ?
תודה
ארטיק אוכלים מהמקפיא. את יכולה להכין כל מוס עם ג'לטין בתבנית של מגנום ואז יכול לעמוד בבר