לפעמים כל מה שצריך ליד הקפה זו עוגה עסיסית, אז אוהבי הפרג קבלו עוגה קלה להכנה שאפשר לשמור בהקפאה ולהוציא בעת הצורך.
2 אינגליש קייק או תבנית סיליקון 4 פסים
חומרים:
3 ביצים L
200 גרם (כוס) סוכר
120 גרם (1/2 כוס+כף) סוכר דמררה
כף דבש
1/4 כוס שמן
75 גרם חמאה /מרגרינה מומסת
150 גרם שמנת חמוצה או (2/3 כוס)שמנת צמחית
130 מ"ל מיץ תפוזים
140 גרם (כוס) קמח
1 אבקת אפיה
175 גרם (2 וחצי כוסות) פרג
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים עם סוכרים ודבש עד לקבלת תערובת תפוחה
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן וחמאה בזילוף איטי
- מערבבים בקערה את היבשים, קמח, א. אפיה ופרג
- מערבבים שמנת ומיץ
- מוסיפים לסירוגין את היבשים והנוזלים
- מערבבים לאיחוד
- יוצקים לתבנית
- אופים בחום של 175 מעלות כ25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yda2hswh
מלכי,
תודה על המתכונים .
חפשתי הרבה זמן עוגת פרג טובה וזו ניראת טובה .
מה הכמות של השמנת צמחית במשקל?
ואיך יצאו לך צורות כאלו יפות?
זה בתבנית סיליקון.
המשקל מאד דומה. שימי אותה כמות במשקל
שלום מלכי כבר אמרתי שאת אלופה ובהתאם המתכונים. האם אפשר להמיר את המרגרינה במשהו אחר כמו שמן קוקוס? או שמן רגיל?
אפשר לשים שמן. 80% מהכמות של החמאה . המרקם יהיה שונה.