במסגרת ניסויים במטבח הוספתי לבראוניז בצק פריך שנשאר לי מאחת הסדנאות. המתכון הפך ללהיט, וכמו תמיד אני משתפת אתכם במתכון.
תבנית 30X13 או תבנית 20X20
חומרים
לבצק פריך
150 גר'(כוס+כף) קמח
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
50 גר' (1/4 כוס) אבקת סוכר
1 חלמון
לבראוניז
150 גר' שוקולד
150 גר' חמאה /מרגרינה
180 גר' (כוס פחות כף) סוכר
45 גר' (4 כפות) קקאו
60 גר' (4 כפות) קמח
3 ביצים M
כפית תמצית וניל
לשדרוג ניתן להוסיף 50 גר' אגוזי מלך או פקאן
אופן ההכנה
בצק
- שמים במעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד החלמון ומעבדים לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמון ומעבדים לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 0.5 ס"מ
- מקררים כשעה
- מרפדים את התבנית בבצק ואת השאריות שמים בתבנית נפרדת
- מחוררים בעזרת מזלג
- אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות 10 דק'
בראוניז
- ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו על על בן מרי
- מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים
- מוסיפים את הווניל ואת הביצים זו אחר זו ומערבבים
- יוצקים על הבצק האפוי חלקית
- מפוררים את שאריות הבצק שאפינו בצד מעל הבראוניז
- אופים עוד 25 דק'
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר
צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydbkr7x9
וואו מתכון מעולה וטעים, רציתי לשאול מה זה הקישוט שיש בתמונה מעל העוגה?
מה שמופיע שם באלכסון?
אגוזי מלך
ועוד שאלה – תבנית 30*13 כמו שציינת במתכון – יש להשיג בחד פעמי?
תוכלי להגיד לי איפה את מצאת גודל כזה?
אני עובדת עם מסגרות ורינגים, לא תבניות חד פעמיות
מושלם!!!!
הגירסה הכי טעימה שיש!!!!!
הפך למתכון השבועי….
תודה רבה 🙂
ניתן להמיר בשמן?
ומה הכמות?
המרה לשמן תהפוך את זה לעוגת שוקולד, לא לבראוניז.
אפדר להמיר בשמן קוקוס
היי
אפשר לעבד במיקסר במקום במעבד מזון?
כן. עם וו גיטרה