בריגדרו הוא ממתק בריזילאי, מקביל לכדורי השוקולד שלנו, מבוסס על חלב מרוכז וחמאה עם תוספות שונות.
את הכדורים מגלגלים בציפויים לפי הטעם, סוכריות צבעוניות, מזרה שוקולד, סוכר, קוקוס, אגוזים טחונים ועוד כיד הדמיון
בריגדרו קלאסי
30 כדורים
חומרים
400 גר' (1 קופסה) חלב מרוכז
1 כף חמאה
1 כף גלוקוזה
קורט מלח
לציפוי:
סוכר עם מעט אבקת זהב
אופן ההכנה
- מבשלים את כל הרכיבים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ונפרדת מהדפנות בעת הערבוב.
- מצננים את התערובת.
- משמנים את הידיים במעט חמאה, או שמרטיבים עם מים, מגלגלים כדורים ומצפים בסוכר.
בריגדרו שוקולד
חומרים
400 גר' (1 קופסה) חלב מרוכז
1 כף חמאה
1 כף גלוקוזה
קורט מלח
175 גר' שוקולד מריר 70%
לציפוי:
מזרה שוקולד
אופן ההכנה
- מבשלים את כל הרכיבים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ונפרדת מהדפנות בעת הערבוב.
- מצננים את התערובת.
- משמנים את הידיים במעט חמאה, או שמרטיבים עם מים, מגלגלים כדורים ומצפים במזרה.
בריגדרו 2 שוקולדים ואגוזים
חומרים
400 גרם חלב מרוכז
300 מ"ל חלב
50 גר' שוקולד לבן
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' סוכר
100 גר' אגוזי לוז
לציפוי:
אגוזים טחונים
- טוחנים את הסוכר והאגוזים יחד לאבקה
- מבשלים את כל הרכיבים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ונפרדת מהדפנות בעת הערבוב.
- מצננים את התערובת.
- משמנים את הידיים במעט חמאה, או שמרטיבים עם מים, מגלגלים כדורים ומצפים באגוזים טחונים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9pro4ak
הי מלכי,
מאיפה את משיגה חלב מרוכז שהוא לא חלב נוכרי??
יש לפוליבה חלב מרוכז בכשרות בדץ. ולפעמים אני מכינה לבד. יש מתכון כאן
גלוקוזה הכרחי?
יש אלטרנטיבה?
אפשר להחליף בדבש