פטיפור מיוחד. ביס קטן של עונג. מרציפן תוצרת בית עם מילוי שוקולד נוגט. הפטיפור מתאים גם לבר מתוקים, וגם כממתק ליד כוס קפה.
10 יח'
חומרים:
לצינורות שוקולד נוגט
150 גר' שוקולד מריר
100 גר' מחית נוגט
מרציפן
250 גר' שקדים קלופים
200 גר' אבקת סוכר
1/8 כוס מים
כפית מיץ לימון
50 גר' שוקולד
אופן ההכנה:
צינורות שוקולד נוגט
- ממיסים על בן מרי או במיקרוגל את השוקולד
- מוסיפים את המחית נוגט ומערבבים לאיחוד
- מצננים את התערובת על מנת שנוכל לזלף אותה
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 14 מ"מ
- מזלפים צינורות ע"ג נייר אפיה ומקפיאים
מרציפן
- שמים את השקדים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים.
- ממתינים כ15 דקות. ומקלפים את הקליפה החומה של השקדים.
- אם הקליפה לא משתחררת בקלות חוזרים על פעולת ההשריה במים הרותחים.
- מייבשים את השקדים היטב. (ניתן לקנות שקדים מולבנים ולוותר על השלב הנ"ל)
- טוחנים את השקדים במעבד מזון עד לקבלת אבקה דקיקה
- מוסיפים את אבקת הסוכר
- מוסיפים את המים והלימון בהדרגה וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק מרציפן חלק.
- מידי פעם עוצרים את פעולות מעבד המזון ומסירים מהדפנות את העיסה.
- מרדדים את המרציפן לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מניחים את גליל השוקולד ועוטפים אותו עם המרציפן.
- חותכים את הגליל לקטעים של 5 ס"מ
- ממיסים את השוקולד ושמים בשקית. מנקבים חור קטן ומזלפים מעל הגלילים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y994hzge
בנוגע לגלילי המרציפן- כמה זמן מראש ניתן להכינם וכיצד ניתן לאחסן אותם בהכנה של יומיים מראש, לדוגמא?
אפשר להכין כשבועיים – שלושה מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר.
בהצלחה
היי יצא מעולה!
שמים בקירור?
שמחה לשמוע, עדיף במקרר
היי מלכי ניתן להכין עם מרציפן קנוי?תודה
בטח
אני רואה שזה מידי נוזלי , איך הצינורות אמורים לצאת מספיק עגולים ויציבים?