גריסיני הוא מעיין לחם יבש צר וארוך, מעולה לארוחת בוקר או ערב עם מטבלים, אפשר גם לקחת לעבודה או לטיול עם גבינה מתובלת או טחינה.
40 יחידת
חומרים:
500 גרם קמח מלא 80%
270 מ"ל מים
3 גרם שמרים יבשים
25 גרם סוכר
20 גרם שמן זית
7 גרם מלח
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח ושמרים
- שמים את כל הרכיבים מלבד המלח בקערת המיקסר ולשים כ7 דקות
- מוסיפים את המלח ולשים עוד כ3 דקות
- מתפיחים כשעה
- מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ
- חותכים לרצועות בעזרת גלגלת פיצה או סכין
- מורחים את הרצועות בביצה ומתפיחים עוד כ30 דקות
- מורחים שוב בביצה ומפזרים שומשום
- אופים בחום של 170 מעלות כ10 דקות , מורידים את חום התנור ל140 מעלות ומייבשים עוד 20 דקות עד שהגריסיני יבש לגמרי.
- שומרים בקופסה אטומה.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9eq8kdy
נראה לי שיש טעות במתכון, האם התכוונת ל3 גרם שמרים בלבד? אולי צריך 30 גרם שמרים? אשמח לתשובה למייל הנ"ל. שולי
זו לא טעות, לא מדובר בחלות או לחם מותפח
היי, אפשר להמיר הקמח לבן רגיל??
כן, תנסי להתחיל עם פחות מים, מניחה שתצטרכי פחות תוסיפי בהדרגה עד שתקבלי בצק גמיש ונעים לעבודה