6 כוסות הגשה
חומרים:
בסיס אפוי
6 ביצים
1/2 כוס סוכר (100 גר')
40 גרם קקאו
קופסת מלית דובדבנים מוכנה
מוס שוקולד
150 גרם שמנת מתוקה או צמחית (1)
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה או צמחית (2)
קרם שנטילי
1 שמנת פרווה או חלבי
כף אבקת סוכר
לעיטור
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מקציפים חלמונים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים את הקקאו ומערבבים בעדינות.
- מקציפים את החלבונים למרנג אוורירי ומקפלים אל מסת החלמונים. בכל פעם שליש.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות כ20 דקות.
- קורצים עיגולים בקוטר הכוס בה מכינים את הקינוח
מוס שוקולד :
- מרתיחים שמנת (1) ושופכים על השוקולד
- מקררים 4 שעות ומקציפים יחד עם עוד שמנת (2)
קרם שנטילי
- מקציפים את השמנת. ואבקת הסוכר לקרם יציב
- מגרדים שוקולד מריר בעזרת קולפן
מרכיבים את המנה:
- מניחים עיגול מהעוגה, מזליפים בנדיבות מלית דובדבנים ומזליפים מוס שוקולד
- חוזרים על השכבות פעם נוספת, מזלפים את הקצפת מפזרים מעט שוקולד ומגישים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycylfz2z
האם המתכון טוב בהקפאה? במקרר? כמה זמן?
אפשר להקפיא בקופסה אטומה 3 שבועות. במקרר מספר ימים מכוסה