מתחשק לכם מתוק שישביע וכולם ייהנו ממנו? – הפתרון המושלם – וופל בלגי. אליו תצרפו תוספות אהובות לפי העדפה אישית, כמו מייפל או סירופ שוקולד, גלידות לפי הטעם המועדף, פירות קיץ מרעננים וכל מה שעושה לכם מתוק בפה ובלב. אני בחרתי בשילוב פטל ווניל…
10 מנות
חומרים:
וופל בלגי
300 גרם (2 כוסות+כף) קמח
1 שקית אבקת אפייה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1/2 ליטר חלב
קרם ווניל
100 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל חלב
5 גרם (כף) גלוקוז או דבש
75 גרם שוקולד לבן
15 גרם חמאת קקאו (או עוד שוקולד לבן)
כפית משחת או תמצית ווניל
קציפת פטל/תות
300 גרם מחית פטל או תות
1 חלבון M
2 כפות סוכר
4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים
רוטב פטל
100 גרם מחית פטל או תות (ניתן לטחון פירות קפואים)
30 גרם (2 כפות) סוכר
אופן ההכנה:
וופל בלגי
- טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את כל הרכיבים לבלילה הומוגנית
- שמים במקרר לפחות לשעה
- מחממים טוסטר להכנת וופל בלגי
- יוצקים מהבלילה לתוך השקעים ואופים להזהבה
- מוציאים מהמכשיר ,שמים תוספות ומגישים מיד
קרם ווניל
- מחממים חלב, שמנת גלוקוז ווניל
- ממיסים שוקולד לבן וחמאת קקאו
- יוצקים את הנוזלים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
- יוצקים לתבנית שקעים בצורת קנלה ומקפיאים
- מוציאים מהתבנית ומניחים על הופל
קציפת פטל/תות
- מחממים מעט את המחית עם הסוכר להמסה מלאה
- מוסיפים ג'לטין מומס
- מוסיפים את החלבון ומערבבים
- מקררים 6 שעות
- מעבירים לסיפון קצפת טוענים ב2 בלוני גז ומזלפים מעל הופל
רוטב פטל
- מחממים מעט את המחית והסוכר עד להמסת הסוכר
- מקררים ויוצקים מעל קרם הווניל ומעל הוופל.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybocd5wz
הי מלכי,
תודה על המתכון
במקרה שרוצים להכין את הוופל פרווה ניתן להמיר את החלב במים?
או חלב סויה או מים