• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    ז'רבו

    עוגת הז'רבו היא עוגת שכבות הונגרית עשירה באגוזים העשויה מבצק שמרים קר. אצלנו במשפחה היו מכינים אותה בעיקר בפורים או בסוכות, אנחנו נתפנק איתה גם בסתם יום של חול.
    את המתכון קיבלתי מדודה של בעלי, תמימה שעושה אותה טעימה במיוחד.

     

    הכוסות במתכון זה הן במידה של 200 מ"ל

    תבנית תנור (30X37)

    לבצק

    4+3/4 כוסות קמח
    50 גר' שמרים או 1.5 כפות שמרים יבשים
    1/2 כוס מים
    4 חלמונים
    3 כפות סוכר
    400 גר' מרגרינה רכה או חמאה

    למלית
    400 גר' אגוזים טחונים
    3 תפוחים מגוררים על מגרדת גסה
    קליפת לימון
    1.5 כוסות סוכר
    1/2 כוס דבש
    2 חב' סוכר וניל
    1/2 כוס שמן
    1/2 כוס פירורי לחם או פירורי פטיבר

    לציפוי

    3/4 כוס סוכר
    2 כפות נס קפה
    4 כפות קקאו
    150 גר' מרגרינה או חמאה

    אופן ההכנה:

    מכינים את הבצק ערב קודם.

    • אם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם עם הקמח
    • אם בשמרים טריים מערבבים אותם עם המים
    • מכניסים לקערת המיקסר קמח מעורב בשמרים, סוכר, חלמונים ומים ומחילים ללוש. כאשר מתחילים לקבל בצק מוסיפים את המרגרינה הרכה בהדרגה. מכניסים חתיכה, מחכים שתיטמע בבצק ומוסיפים חתיכה נוספת.
    • לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
    • מעבירים לקערה עוטפים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר מינימום ל6 שעות או לילה.
    • מערבבים את כל חומרי המלית בקערה גדולה.
    • מרפדים את התבנית בנייר אפיה.
    • מחממים תנור ל180 מעלות
    • מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל3 חלקים שווים.
    • מרדדים עלה אחד לגודל התבנית ומניחים על נייר האפייה.
    • מורחים מחצית מהמלית. מרדדים עוד עלה ומניחים על המלית. מהדקים היטב את הבצק למלית. מורחים את המחצית השניה של המלית ומכסים בעלה האחרון. מהדקים היטב ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
    • אופים 25 דקות.
    • מקררים את העוגה והופכים אותה על נייר אפייה כך שתחתית העוגה הישרה הופכת לחלק העליון.
    • מרתיחים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה.
    • מיישרים קצוות וחותכים לפרוסות.
    • העוגה טובה בהקפאה.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybc9h222
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות, מתכונים נוסטלגיים תגיות: אגוזים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    7 תגובות

    1. אבישג אוגוסט 13, 2019 בשעה 9:43 am הגב

      הי מלכי,
      מה עושים עם התפוחים?
      תודה

      • malky adler אוגוסט 13, 2019 בשעה 9:48 am הגב

        תפוחים מגוררים במגרדת גסה בתוך המלית

    2. אבישג ספטמבר 17, 2019 בשעה 4:21 pm הגב

      תודה!

    3. יעל אפריל 20, 2020 בשעה 8:58 am הגב

      הי מלכי האם אפשר להמיר לתבנית עגולה?

      • malky adler אפריל 21, 2020 בשעה 8:50 am הגב

        זה לא מתאים כי זה עוגה נמוכה שחותכים לקוביות. פחות מתאים לעגול, אבל כמובן שאפשר

    4. מיכל ספטמבר 14, 2022 בשעה 5:27 pm הגב

      היי מלכי
      רציתי לדעת עד כמה מורגש התפוחים בעוגה?
      לא אוהבת טעם של תפוח בעוגה …
      ואם אפשר לשים משהו אחר במקום?

      • malky adler ספטמבר 18, 2022 בשעה 7:31 am הגב

        אני אוהבת תפוחים אז קשה לי לעות. התפוחים נותנים עסיסיות. זה לא נראה לי מודגש כמו עוגת תפוחים.

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס