משהו טעים ליד הקפה. חטיף פצפוצים וחמאת בוטנים הוא אחד הממכרים, מתאים לפסח לאוכלי קטניות.
22 חטיפים
חומרים
קרמבל
70 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
70 גרם (1/2 כוס+כף) אבקת סוכר
20 גרם (2 כפות) קמח תפו"א
40 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
70 גרם חמאה/מרגרינה
70 גרם שוקולד מריר
70 גרם(כוס ושליש) פצפוצי אורז
100 גרם (2 כפות) חמאת בוטנים (אפשר להחליף במחית נוגט)
ציפוי
300 גרם שוקולד (רצוי מטומפרר)
אופן ההכנה
- מערבבים את קורנפלור, אבקת סוכר, קמח תפו"א , אבקת שקדים וחמאה/מרגרינה במיקסר עם וו גיטרה. עד לקבלת תערובת פירורית
- משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה
- אופים 150 מעלות 25 דקות
- כשהקרמבל יוצא חם מהתנור מערבבים אותו בקערה עם השוקולד. עד שהשוקולד נמס
מוסיפים את חמאת הבוטנים ופצפוצי האורז ומערבים היטב - דוחסים למסגרת ריבועית או לתבנית שקעים 4.5 ס"מ גובה 1.5 ס"מ.
- ניתן לשטח לקרר מעט להתייצבות ולחתוך לריבועים של 4.5 ס"מ
- מקפיאים להתייצבות
ציפוי
- טובלים את הריבועים בשוקולד בעזרת מזלג טבילה ומניחים על נייר אפיה
- מהשוקולד שנותר מזלפים פסים פסים
- שומרים במקרר
צילום: אלי סגל סטילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9fbjqx7
שלום רציתי לשאול במה אפשר להחליף אבקת שקדים
אפשר באגוזים טחונים
מלכי שלום,
האם אפשר לשמור בהקפאה?
בהחלט