• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    חתוכיות לימון ותותים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    חתוכיות לימון ותותים

    המתכון לאוהבי הטעם החמצמץ, השילוב של התותים והלימון יוצר חגיגה של טעמים וצבעים.

     

     

    תבנית מלבנית 24X30

    חומרים:

    לבסיס

    3 כוסות קמח
    250 גר' חמאה/מרגרינה רכה
    ¾ כוס סוכר
    קורט מלח.

    קרם לימון ותותים

    חצי ליטר מיץ לימון סחוט טרי
    גרידה מקליפות של 2 לימונים
    150 גר' תותים מרוסקים (כוס)
    2 כוסות סוכר
    8 ביצים
    ½ כוס קמח
    כפית אבקת אפיה
    קורט מלח

    אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל 180
    • מקרימים (ערבוב לתערובת קרמית אחידה) חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מידי פעם יש לעצור את פעולת המיקסר ולנקות את הדפנות עם מרית למרכז הקערה.
    • מוסיפים בהדרגה קמח ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
    • שוטחים על תבנית משומנת ואופים כרבע שעה עד שהשוליים זהובים.
    • מערבבים במעבד מזון לימון, תותים, סוכר וביצים.
    • מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לתערובת אחידה.
    • יוצקים על הבצק החם בעדינות.
    • אופים עוד כ25 דק' .
    • מצננים לגמרי במקרר לפני החיתוך.

    צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydxsuvb6
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות, קינוחי פרווה תגיות: לימון, תותים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    4 תגובות

    1. אינה כהנוב מרץ 26, 2022 בשעה 7:16 pm הגב

      שלום אני עוקבת אחרי המתכונים שלך באינסטגרם ואכן עשיתי כמה מתכונים ויצאו לי מוצלחים רק יש 2 מתכונים שלא יצאו לי טוב הראשון זה טארט לימון והשני חותוכיות לימון ותות האחרון אפהלו יצע לי ממש לא אפוי והלכתי ממש לפי מתכון הטארט לימון הרגישו טעם של ביצה, רוצה לנסות פאי לימון אישי עם קולי פטל אבל פוחדת שגם יהיה טעם של ביצה אשמח לדעה מקצועית שלך, תודה

      • malky adler מרץ 27, 2022 בשעה 2:06 pm הגב

        בקרם לימון יש כמות יחסית גדולה של ביצים וחלמונים. בדרך כלל החמיצות של הלימון מטשטשת את טעם הביצים אלא אם כן את מאד רגישה.
        לגבי החיתוכיות שלא נאפו לך, האם את אופה על טורבו? לפעמים לא צריך לאפות בדיוק לפי מה שכתוב, כי אולי התנור שלך מתנהג אחרתץ והטמפרטורות לא מדוייקות אצלך או אצלי. היית צריכה לאפות עוד עד שהתייצב ונהיה אפוי.

    2. נעה דצמבר 18, 2024 בשעה 7:15 am הגב

      היי מלכי,
      לאיזה קוטר של תבנית עגולה המתכון מתאים?
      שאלה נוספת- אחרי שהעוגה מתקררת, חשבתי לשים שכבה נוספת בטעם תות ושתהיה יציבה – קולי תותים עם פקטין וגלוקוזה (כמו בעוגת מוס וניל ותותים) או קולי תותים עם ג'לטין? מהן הכמויות המומלצות? המון תודה

      • malky adler ינואר 1, 2025 בשעה 11:01 am הגב

        על מנת להמיר גדלים ממליצה להשתמש כאן בקישור

        אפשר לשים קולי מהעוגת תות ווניל

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס