השילוב של מרציפן ודובדבנים התגלה כפיתוי שקשה לעמוד בפניו. המתיקות של המרציפן והחמיצות של הדובדבנים השתלבה נהדר בטארט.
תבנית פאי בקוטר 26-24
מטריצה ליצירת שתי וערב
חומרים
בצק פריך:
300 גרם קמח (2 כוסות+כף)
200 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
75 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+2 כפות)
75 גרם אבקת שקדים (1 כוס פחות כף)
1 ביצה
למילוי
200 גרם מרציפן
גרידת לימון
3 ביצים
100 גרם קרם קוקוס
100 גרם חמאה / מרגרינה רכה
2 כפות סוכר
1/2 כפית משחת וניל או תמצית
300 גרם דובדבנים מסוננים מצנצנת
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת בצק
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעלה בעובי 5 מ"מ
- מקפיאים כשעתיים
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מרפדים תבנית פאי מהדקים לדפנות ומסירים עודפי בצק מהשוליים.
- מכניסים להקפאה ל15 דקות את התבנית
- מכסים את הקלתית בנייר אפיה ושופכים על נייר האפיה קטניות כמשקולת. אופים כ10 דקות (פעולה זו נקראת אפייה עיוורת), מסירים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד 5 דקות, מצננים את הקלתית
- מקמחים את המטריצה (שבלונה ליצירת רשת) ומרדדים עליה את הבצק.
- מכניסים להקפאה ל15 דקות את הרשת עם הבצק.
מלית
- מחממים את המרציפן מעט במיקרוגל על מנת לרכך אותו
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המרציפן ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד לאיחוד
- מוסיפים חמאה/מרגרינה רכה, קרם קוקוס, סוכר, וניל וגרידת לימון ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
- מכניסים לקירור לחצי שעה לפחות או עד השימוש.
- יוצקים את קרם המרציפן על הקלתית האפויה חלקית
- מסדרים את הדובדבנים על הקרם
- מוציאים את השבלונה מהמקפיא והופכים על הפאי. מהדקים את שולי הרשת לשולי הקלתית. ומסירים את עודפי הבצק.
- אופים 40 דק' עד להתייצבות המלית והזהבת הבצק
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y93j7gej