מתכון מושלם לניצול עונת המשמשים הקצרה, שילוב של משמשים חמצמצים עם קרם שקדים מתוק בתוך קלתית פריכה, קל להכנה, צבעוני וטעים
תבנית פאי קוטר 26 או מרובעת 24X24
חומרים:
בצק
300 גרם קמח (2 כוסות + כף)
200 גרם חמאה/מרגרינה
1/3 כוס אבקת סוכר
80 גרם אבקת שקדים
1 ביצה
קרם שקדים
100 גרם חמאה / מרגרינה רכה
1/2 כוס אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
כף קורנפלור
1 ביצה
1 חלמון
1 כף ליקר אמרטו
משמשים לפי הצורך
אופן ההכנה:
בצק
- מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת השקדים והחמאה/המרגרינה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים.
- מרפדים תבנית פאי ומקפיאים
קרם השקדים
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (K) , חמאה/מרגרינה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת קרמית. אם יש צורך עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את הדפנות בעזרת לקקן.
- מוסיפים אבקת שקדים וקורנפלור ומערבבים.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה ביצה וחלמון טרופים.
- מגבירים את המהירות ומקציפים כ5 דקות. מוסיפים אמרטו ומקררים את הקרם במקרר כשעתיים.
- מזלפים את הקרם בתוך הקלתית ומסדרים חצאי משמש מעל הקרם
- אופים כ30 דקות בחום של 180 מעלות.
- מקררים ומפדרים באבקת סוכר.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4lt35hq