• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    טארטלט פיצוחים

    אחד הפטיפורים שמבקשים ממני להכין שוב ושוב הוא טארטלט פיצוחים. אנו נכין גם את הבצק, מובן שאפשר לקנות גם קלתיות מוכנות אך הטעם והצורה של תוצרת בית עולים עשרת מונים על הקנויים.

     

     

    טארטלט פיצוחים

    20 רינגים אישיים בקוטר 4 גובה 1 ס"מ או תבנית שקעים בקוטר 4

    חומרים:

    לקלתית

    200 גרם קמח
    1/4 כוס סוכר
    120 גרם חמאה / מרגרינה
    ביצה
    1/2 כפית תמצית וניל

    למילוי

    150 גרם (3/4 כוס) סוכר
    80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
    1 כוס תערובת אגוזים (לוז, פיסטוק, פקאן, שקדים)

    אופן ההכנה:

    קלתית:

    • שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה, והווניל ומעבדים לתערובת פירורית
    • מוסיפים ביצה, ווניל ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
    • מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקפיאים לפחות שעתיים
    • קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ומרפדים את הרינגים.
    • מסירים עודפי בצק מהשוליים.
    • מכניסים להקפאה ל15 דקות
    • מחממים תנור ל150 מעלות ואופים 20דקות עד לקבלת צבע זהוב, מצננים את הקלתית.

    מלית

    • קולים את הפיצוחים כ8 דקות בתנור בחום של 180 מעלות
    • שמים את הסוכר בסיר ע"ג האש וממיסים לקרמל, עד לקבלת צבע ענברי.
    • במקביל מחממים את השמנת, לא להרתיח.
    • כשהסוכר מקבל צבע ענברי מוסיפים את השמנת החמה (זהירות התערובת מבעבעת), מנמיכים את האש ומבשלים עוד מספר דקות עד שמתקבלת תערובת טופי חלקה.
    • מוסיפים את הפיצוחים ומערבבים עד שהם מצופים בטופי.
    • יוצקים לקלתית ואופים 10 דקות.

     

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycsu2wye
    שיתוף
    פורסם ב: טארטים תגיות: טופי, פטיפור, פיצוחים, פרווה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט שוקולד וקרמל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    24 תגובות

    1. רויטל יוני 27, 2019 בשעה 4:27 pm הגב

      היי מלכי
      יש לי טארלטים מוכנים האם גם אותם אפשר להכניס לתנור אחרי שהפיצוחים כבר עם הקרמל?

      • malky adler יוני 27, 2019 בשעה 6:11 pm הגב

        כן

    2. יפית ינואר 10, 2021 בשעה 6:43 am הגב

      הי
      האם אחרי ההכנה ניתן להקפיא? כמה זמן ניתן לשמור במקפיא? כשמוצאים מהמקפיא רק להפשיר או לחמם מעט בתנור?
      האם עדיף להקפיא לאחר מילוי הפיצוחים והקרמל ואז להוציא ולאפות אפייה אחרונה כשרוצים לאכול? מה עדיף?
      תודה

      • malky adler ינואר 10, 2021 בשעה 6:56 am הגב

        ניתן לשמור במקפיא בקופסה אטומה. להפשיר ולהגיש.

    3. מיכל ינואר 9, 2023 בשעה 8:05 pm הגב

      היי מלכי יקרה!
      כמה זמן יכול להשמר טוב בהקפאה?
      להמתין שיתקרר ואז להכניס למקפיא בקופסא אטומה נכון?

      • מיכל ינואר 9, 2023 בשעה 8:06 pm הגב

        עכשיו אני רואה בתגובות שאפשר להקפיא
        אבל עוד שאלה ברשותך
        אפשר עם ריץ במקום שמנת? כדי שיהיה פרווה

        • malky adler ינואר 21, 2023 בשעה 7:40 pm הגב

          כן

      • malky adler ינואר 21, 2023 בשעה 7:41 pm הגב

        בקופסה אטומה, גם חודש

    4. נעמי יוני 21, 2023 בשעה 1:50 pm הגב

      אפשר בקלתית שמן קוקוס?

      • malky adler יוני 26, 2023 בשעה 11:26 am הגב

        לא ממש, אפשר נטורינה

    5. נעמי יוני 28, 2023 בשעה 5:43 pm הגב

      אין לי מעבד מזון, איך אפשר להכין עוד?
      תודה

      • malky adler יולי 2, 2023 בשעה 8:40 am הגב

        בצק פריך אפשר להכין גם עם וו גיטרה במיקסר

    6. איילת ינואר 31, 2024 בשעה 3:38 pm הגב

      תודה על המתכון!
      יש לי חבילה של טארטלים מוכנים,
      כמות אחת מספיקה?
      או שיש צורך להכפיל?

      • malky adler פברואר 1, 2024 בשעה 9:05 am הגב

        הכמות כמו שכתוב היא ל20 טארטלטים קוטר 4. לא יודעת מה זה חבילה ואיזה גודל המוכנים
        אני לא קונה

    7. רחלי מרץ 18, 2024 בשעה 2:20 pm הגב

      מלכי תודה על המתכונים וההסבר הברור.
      לריץ מרוכז(מחנות למוצרי אפיה) את מוסיפה מים?

      • malky adler מרץ 31, 2024 בשעה 12:13 pm הגב

        מדללת לפי ההוראות

    8. רחל מאי 12, 2024 בשעה 10:33 am הגב

      שאלה לגבי טארטלטים באופן כללי, כשמגישים, זה עלול להפוך לנוזלי תוך זמן קצר? אם נניח מדובר במילוי שוקולד איך אפשר להכין באופן שזה ישרוד יפה גם מחוץ למקפיא ולא יהיה נוזלי? אולי לאפות? תודה מראש

      • malky adler מאי 12, 2024 בשעה 12:32 pm הגב

        יש כאן מתכונים של טארטים. לא הבנתי מה יהפוך לנוזלי, הטארט או המילוי?

    9. בתיה אוקטובר 14, 2024 בשעה 7:48 pm הגב

      היי עבדתי עם טארלטים קנויים. עד כמה זה חשוב להכניס אותם אל התנור אחרי ששמתי את המילוי? האם זה נותן לזה טעם או מרקם אחר? כי כבר הקפאתי את זה. לא שמתי לב שצריך להכניס לתנור. תודה על מתכונים מעולים שמשמחים את המשפחה

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:32 am הגב

        זה עוזר לאיחוד
        מקווה שהסתדרת

    10. אורית נובמבר 20, 2024 בשעה 10:30 am הגב

      מלכי שלום!
      רציתי לשאול אם הפיצוחים צריכים להיות טיבעים? או כמו פיצוחים מעט מלוחים?
      תודה

      • malky adler נובמבר 22, 2024 בשעה 1:20 pm הגב

        טבעיים

    11. הדס ינואר 29, 2025 בשעה 10:18 pm הגב

      ערב טוב מלכי
      יצא לי משום מה הקרמל קצת קשה אחרי שהוא יתייצב עם הפיצוחים,
      למה זה קורה?

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 9:18 am הגב

        אולי בחימום התאדו נוזלים? השתמשת בשמנת חלבית או צמחית? ואם הצמחית נאם מהסופר או גלידן.? אם זה גלידן חייב דילול לפי ההוראות.

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס