• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    טורט בסיסי לפסח עם קרם לימון
    דף הבית / מתכונים / מתכוני פסח

    טורט בסיסי לפסח עם קרם לימון

    עוגת הטורט הבסיסית יכולה להיות עוגה בפני עצמה וניתנת לגיוון בטעמים. ניתן להוסיף כף נס קפה והיא תהפוך לעוגת קפה, ניתן לגרד פנימה 100 גר' שוקולד מריר, ניתן להחליף 50 גר' מאבקת השקדים בקוקוס ותקבלו טעמים שונים.
    ניתן להשתמש בעוגה הבסיסית לחתוך אותה ולמלא באמצע קרם לימון. אני בחרתי להגיש אותה כטרייפל בכלי מרכזי. שכבות של עוגה, קרם לימון, ריבת תות ומרנג צרוב.
    מה שתבחרו יהיה טעים…

     

    תבנית מלבנית 40X30

    חומרים:

    לעוגה

    6 ביצים
    450 גר' (2 ורבע כוסות) סוכר
    150 גר' (1+3/4 כוס) אבקת שקדים
    150 גר' (כוס+ כף) קמח תפו"א
    1 שקית אבקת אפיה
    300 גר' (כוס וחצי) שמן

    לקרם לימון

    1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
    גרידה מלימון אחד
    300 גר' (1.5 כוסות) סוכר
    4 ביצים
    1 חלמון
    30 גר' (2 כפות) קורנפלור או קמח תפו"א

    למרנג

    3 חלבונים L
    1 כוס (200 גר') סוכר

    אופן ההכנה:

    עוגה:

    • מחממים תנור ל180 מעלות
    • מקציפים את הביצים והסוכר כ7-8 דק' עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
    • מזלפים את השמן באיטיות לקערת המיקסר
    • מערבבים את היבשים יחד
    • מוסיפים לקערה ומערבבים לאיחוד
    • יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ40 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש

    קרם לימון

    • מחממים את המיץ הסוכר וגרידת הלימון
    • טורפים את הביצים החלמון והקורנפלור/קמח תפו"א בקערה
    • יוצקים את המיץ על תערובת החלמונים תוך כדי בחישה ומחזירים לסיר
    • מרתיחים תוך כדי ערבוב עד לרתיחה והסמכה קלה של הקרם
    • מצננים לגמרי במקרר לפני השימוש

    מרנג

    • מחממים את החלבון והסוכר על בן מרי עד המסת הסוכר
    • מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב

    הרכבה כעוגה:

    • מחלקים את העוגה ל3
    • מורחים 2 כפות ריבת תות על העוגה
    • מורחים קרם לימון ומסים בשכבה נוספת
    • מורחים מרנג וצורבים בברנר

    הרכבה בכלי מרכזי כטרייפל:

    • מורחים את העוגה בריבת תות
    • חותכים ומפזרים בתחתית הכלי
    • מעל העוגה שמים שכבה נדיבה של קרם לימון
    • מעל הקרם שמים מהמרנג וצורבים בעזרת ברנר
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y994hzge
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח תגיות: בחושה, טרייפל, לימון, ללא גלוטן, פסח, שקדים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    6 תגובות

    1. יפה נובמבר 8, 2018 בשעה 5:39 am הגב

      אשמח לדעת למה הכוונה אבקת שקדים\\ שקדים טחונים

      תודה מראש

      • malky adler נובמבר 8, 2018 בשעה 5:40 am הגב

        שקדים מולבנים (ללא הקליפה החומה) טחונים דק לאבקה

    2. שרה אפריל 15, 2019 בשעה 7:59 pm הגב

      אפשר להקפיא?

      • malky adler אפריל 15, 2019 בשעה 8:11 pm הגב

        את העוגה כן, את הקרם לא, קורנפלור לא עובר טוב הקפאה. אם תכיני עם קמח טפיוקה תוכלי להקפיא גם את הקרם

    3. מירי אפריל 8, 2022 בשעה 5:15 am הגב

      מה שמת אצלך בתחתית שיש גם צבע אדום שנראה כאילו בעוגה?

      • malky adler אפריל 8, 2022 בשעה 11:01 am הגב

        תסתכלי בהרכבה. הכל כתוב.
        יש ריבת תות

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס