טרייפל הוא קינוח בשכבות, בד"כ מוגש בכלי מרכזי. הפעם בחרתי בטרייפל בטעמי קפה מהיר וקל להכנה. ניתן להכין פרווה או חלבי.
מתאים לאירוח בשבת, בחג, או סתם לארוע חגיגי אחר.
אם אתם מתארחים ורוצים להביא למארחת מתנה, תקנו כלי טרייפל יפה, מלאו אותו ותביאו כמתנה מקורית.
חומרים:
200 גרם (חבילה) בישקוטי
קרם פטיסייר קפה
1/2 ליטר חלב או תחליף חלב (חלב סויה, חלב שקדים או מי קוקוס)
כף נס קפה
6 חלמונים
100 גרם (½ כוס) סוכר
50 גרם (3 כפות + כפית) קורנפלור
שנטילי
1 מיכל שמנת מתוקה או צמחית
2 כפות אבקת סוכר
סירופ קפה
1 כוס מים
1 כף נס קפה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
30 מ"ל (2 כפות) ליקר קפה
קקאו לפידור
אופן ההכנה:
קרם פטיסייר קפה
- טורפים היטב חלמונים, סוכר וקורנפלור
- מרתיחים חלב וקפה
- יוצקים את החלב לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב
- מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים בעזרת מטרפה כ2 דקות עד לקבלת קרם חלב וסמיך, כמו פודינג
- מכסים את הקרם בניילון נצמד, כך שהניילון נוגע בקרם ומקררים
- לפני השימוש מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים לקרם חלק.
- מערבבים 1/3 מכמות הקרם עם מחצית מכמות השמנת המוקצפת
שנטילי
- מקציפים את השמנת והסוכר לקרם יציב
הרכבה
- טובלים את הבישקוטי בסירופ ל2 שניות ומניחים בתחתית הכלי.
- מכסים במחצית מכמות קרם הקפה
- מזלפים את קרם הקפה המעורבב עם הקצפת
- מפזרים פניני שוקולד או שוקולד מגורד
- חוזרים על שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה וקרם קפה
- מזלפים את הקצפת
- לפני ההגשה מפדרים בקקאו
- מומלץ לשמור את הקינוח במקרר לפרק זמן של מקסימום יומיים.
צילום: דרור קאליש סטיילינג: לינוי לנדא
המתכון הופק עבור מגזין טעימות – גיליון שבועות 2019
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yyhblek5
איפה קונים בישקוטים?
בסופר